Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megadjuk a módját a pénteknek

2020. augusztus 22. 9:15
A péntek este hagyományosan a kikapcsolódás ideje, az Óváros téren pedig minden adott lesz ehhez.

A péntek estét az M.C.S Blues Band indítja a már megszokott fél hetes időpontban. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő zenekar a feldolgozások mellett kezdettől fogva törekedett a saját dalok írására. Az M.C.S Blues Band célja a blues műfajának életben tartása és annak népszerűsítése saját zenei világukon keresztül.

A stafétát Szűcs Gabi veszi át nyolckor. Zenekarával, amely a hazai jazz-élet legkiválóbb zenészeiből áll, a hagyományos swing zene, a klasszikus ’30-as, ’40-es évek szórakoztató muzsikájának egyik legjobb hazai tolmácsolója. A zenekar repertoárján a sztenderdeken kívül átiratok is szerepelnek, a modern műfajokból is csemegézve. A koncertprogramban Ella Fitzgeraldtól Frank Sinatraig a korszak legismertebb, legnépszerűbb dalai is felcsendülnek, egyedi felfogásban.

A tíztől színpadra lépő Romhányi Áron vezette kilenc tagú zenekar lendületes, magas energiaszintű előadásmódjával rendszerint elvarázsolja a közönségét, akár új saját dalokat, akár United-slágereket, akár feldolgozásokat játszanak. Áron rapelése, Szakonyi Milán egyedi hangszíne, a Group’n’Swing teljes fúvóskara, valamint a minőségi hangszeres szólók egy igényes, és közben táncolható koncertben teljesednek ki.

 

Péntek estére is két kiváló borászatot ajánlunk a koncertek mellé. Bemutatkozik Béla és Bandi, valamint a Büttner pincészet.

Fodor Béla és András két, szemtelenül fiatal borász. Pincészetüket Béla és Bandi Borászatnak nevezték el, különös ismertetőjelük boroscimkéiken pedig egy traktor. Ők lettek így a nép egyszerű gyermekei, a szegény ember legkisebb fiai, akik szerencsét próbáltak és bejött nekik, akár tudatos marketingmunka, akár nettó jófejség áll a háttérben. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken belül, Balatonszőlősön és Füreden van kb. 10 hektár szőlőjük, elsősorban sauvignon blanc és muskotály. Vásárolt szőlőből rozét is készítenek. Boraik jellemzően frissek, ropogósak, gyümölcsösek, de nem mennek el a túlzott parfümösség irányába. Pont ők biztosan nem sértődnének meg, ha azt mondanánk, hogy elsőrangú fröccsborok, persze semmiképp sem kizárólag.

A 2015-ben alakult Büttner Borászat szőlőültetvényei a Tóti hegy déli, délnyugati és nyugati lejtőin (Hegymög-dűlő és Bodoki-dűlő) a Badacsony déli és az Örsi hegy déli és nyugati lejtőin (Öreg-hegyi-dűlő) terülnek el. Terület 15 hektáros.
"Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél, melyhez a nemzetközi mércét vesszük alapul, ahol a gyümölcs-centrikus, harmonikus borainkban ugyanúgy bemutatjuk az egyedi klíma és talaj adottságait. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása" - vallják.

vehir.hu
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.