Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elrendelték a Herendi szobrot megrongáló férfi letartóztatását

2020. augusztus 19. 4:00 // Forrás: Magyarország Ügyészsége
Az is kiderült, hogy nem először követett el rongálást.

A nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta annak a 20 éves férfinak a letartóztatását, aki szerdán a hajnali órákban megrongálta Veszprém központjában a porcelánból készült életfát.

 A megalapozott gyanú szerint a férfi a Brusznyai úti körforgalom füves részén álló porcelánfát előbb három óra előtt néhány perccel, majd háromnegyed órával később is megrongálta, mindkét alkalommal a porcelánfa lámpaburáit dobta meg kővel több alkalommal, melyek összetörtek. A férfi rongálással mintegy két és fél millió forint kárt okozott.

Az ügyészi indítvány szerint a letartóztatás különös okai közül a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll, figyelemmel arra is, hogy

a büntetett előéletű férfi ellen több büntetőeljárás van folyamatban hasonló módon elkövetett rongálás és egyéb vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye olyan mértékű, amely kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével küszöbölhető ki. Ezért a járási ügyészség a letartóztatás elrendelésére tett indítványt.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványa alapján a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.