Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Légzéstámogató készüléket adományoztak a vadászok a megyei kórháznak

2020. augusztus 27. 13:01
A 2019-es országos jótékonysági vadászat adományát adták át jelképesen a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának hétfő délelőtt.

Több mint 1,2 millió forint értékű légzéstámogató készüléket adott át a magyar vadásztársadalom nevében Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának hétfő délelőtt. A készüléket március óta használják az intézményben, de a pandémiás időszak miatt szimbolikusan csak most adták át.

Az úgynevezett jótékonysági vadászat hat éve ismert az országban, de országos kiterjedésűvé csak a tavalyi évben vált. A hazai vadásztársadalom 2019-ben alapította meg az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft-t, mely példát mutatva célul tűzte ki, hogy minden évben minden megyéből egy kórház gyermekosztályát támogassa jótékonysági vadászattal. Veszprém megyében a Csolnoky Ferenc Kórház a kedvezményezett intézmény.

Lippai Norbert kórházigazgató és Fejes László ügyvezető igazgató az adományozó okirattal. A háttérben Szabó Éva, a megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.Lippai Norbert kórházigazgató és Fejes László ügyvezető igazgató az adományozó okirattal. A háttérben Szabó Éva, a megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

Tavaly országosan összesen 1200 természetes és jogi személynek köszönhetően 37 millió forintot gyűjtöttek össze az állami egészségügynek. Veszprém megyében várpalotai helyszínnel december 27-t jelölték ki a jótékonysági vadászatra, amelyen 52 támogatónak köszönhetően 1 235 000 forint gyűlt össze. Az adományozott készülékekről minden évben a fennálló keret és a gyermekosztályok igényeinek függvényében döntenek, így esett a választás Veszprémben a most átadott legzéstámogató eszközre.

 „A készülék ugyan kicsi, de az ára, és amire használjuk, az nagy”- mondta a készülékről Szabó Éva, a megyei kórház Gyermekgyógyászati Centrumának vezető főorvosa. A légzésterápiás eszközt elsősorban a csecsemők és a kisgyermekek légúti vírusos fertőzéseinél használják, de az asztma súlyos formáinál is alkalmazható. A speciális eszköz az orron keresztül biztosít magas gázkeverék áramlást. A betegség következtében összeesett tüdőt kitágítva tartja, így a beteg a súlyos állapotot mechanikus lélegeztetés nélkül tudja átvészelni -hangzott el a működésről. Ez a második ilyen készülék a gyermekosztályon, amit március óta öt esetben kellett használni.

Szabó Éva mutatja be a készüléket a sajtónak.Szabó Éva mutatja be a készüléket a sajtónak.

Lippai Norbert kórházigazgató az ünnepélyes átadón köszönetét fejezte ki a vadásztársadalom cselekedete iránt, majd azt mondta, azért is örömteli az esemény, mert példázza azt az összefogást, ami ezt a megyét jellemzi.

Az Országos Jótékonysági Vadászatot a tervek szerint idén decemberben is megrendezik.

Magyarország 2021-ben vadászati világkiállítást rendez.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.