Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Légzéstámogató készüléket adományoztak a vadászok a megyei kórháznak

2020. augusztus 27. 13:01
A 2019-es országos jótékonysági vadászat adományát adták át jelképesen a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának hétfő délelőtt.

Több mint 1,2 millió forint értékű légzéstámogató készüléket adott át a magyar vadásztársadalom nevében Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának hétfő délelőtt. A készüléket március óta használják az intézményben, de a pandémiás időszak miatt szimbolikusan csak most adták át.

Az úgynevezett jótékonysági vadászat hat éve ismert az országban, de országos kiterjedésűvé csak a tavalyi évben vált. A hazai vadásztársadalom 2019-ben alapította meg az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft-t, mely példát mutatva célul tűzte ki, hogy minden évben minden megyéből egy kórház gyermekosztályát támogassa jótékonysági vadászattal. Veszprém megyében a Csolnoky Ferenc Kórház a kedvezményezett intézmény.

Lippai Norbert kórházigazgató és Fejes László ügyvezető igazgató az adományozó okirattal. A háttérben Szabó Éva, a megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.Lippai Norbert kórházigazgató és Fejes László ügyvezető igazgató az adományozó okirattal. A háttérben Szabó Éva, a megyei kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

Tavaly országosan összesen 1200 természetes és jogi személynek köszönhetően 37 millió forintot gyűjtöttek össze az állami egészségügynek. Veszprém megyében várpalotai helyszínnel december 27-t jelölték ki a jótékonysági vadászatra, amelyen 52 támogatónak köszönhetően 1 235 000 forint gyűlt össze. Az adományozott készülékekről minden évben a fennálló keret és a gyermekosztályok igényeinek függvényében döntenek, így esett a választás Veszprémben a most átadott legzéstámogató eszközre.

 „A készülék ugyan kicsi, de az ára, és amire használjuk, az nagy”- mondta a készülékről Szabó Éva, a megyei kórház Gyermekgyógyászati Centrumának vezető főorvosa. A légzésterápiás eszközt elsősorban a csecsemők és a kisgyermekek légúti vírusos fertőzéseinél használják, de az asztma súlyos formáinál is alkalmazható. A speciális eszköz az orron keresztül biztosít magas gázkeverék áramlást. A betegség következtében összeesett tüdőt kitágítva tartja, így a beteg a súlyos állapotot mechanikus lélegeztetés nélkül tudja átvészelni -hangzott el a működésről. Ez a második ilyen készülék a gyermekosztályon, amit március óta öt esetben kellett használni.

Szabó Éva mutatja be a készüléket a sajtónak.Szabó Éva mutatja be a készüléket a sajtónak.

Lippai Norbert kórházigazgató az ünnepélyes átadón köszönetét fejezte ki a vadásztársadalom cselekedete iránt, majd azt mondta, azért is örömteli az esemény, mert példázza azt az összefogást, ami ezt a megyét jellemzi.

Az Országos Jótékonysági Vadászatot a tervek szerint idén decemberben is megrendezik.

Magyarország 2021-ben vadászati világkiállítást rendez.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani! 2024. március 30. 13:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.