Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Ezért rövidülhet a 7-es busz útvonala

2020. augusztus 28. 4:00
A 7-es buszjárat alacsony kihasználtsága miatt a V-Busz tervei közt szerepel, hogy lerövidítse a járat útvonalát. Olvasói megkeresés alapján megkérdeztük a társaság vezetését a módosításról, a válaszból pedig kiderült az is, hogy mikor bővülhet ismét a menetrend erre közlekedő járattal.

Egyelőre tervezetben szerepel csak az a módosítás a V-Busz menetrendjében, amely szerint a 7-es számú járat a jövőben nem közlekedne a Tesco áruházig, hanem a Cholnoky-n lenne a végállomás. Olvasónk érdeklődésére megkerestük a V-Busz vezetőségét, hogy a konkrétumokról, az elkészült hatástanulmány eredményeiről érdeklődjünk. A kapott választ az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A hatástanulmány készítéséhez megvizsgáltuk Tesco-áruház a jelenlegi menetrendben történő kiszolgálását.

Az áruház jelenleg elérhető a Kádártai úti fordulóig közlekedő 5-ös és 13-as autóbuszokkal, a Gyulafirátótra közlekedő 23-mas és 24E autóbuszokkal, valamint 08 és 20 óra között a Cholnoky lakóteleptől az áruházig meghosszabbított 7-es jelzésű autóbuszokkal, ezeken a vonalakon együttesen hétköznapokon napközben óránként 4 db, a délutáni órákban óránként jellemzően 9 db, míg hétvégi napokon óránként 3 db járat közlekedik ebbe a megállóba.

Mivel vizsgálatunk során kiderült, hogy a 7-es vonal kihasználtsága alacsony, a vonal módosítását javasoltunk a Tulajdonosnak, a 7-es járat megszüntetésével, illetve Cholnoky lakótelepig történő „visszarövidítésével”.

Mivel a Tesco áruház elérését a 7-es járat megszűnése esetén az 5-ös és 23-mas járatok továbbra is minden nap, emellett hétköznapokon a 13-mas és 24E járatok is biztosítják, ezért jelentős érdeksérelmet nem okoz a módosítás.

A változás során minden 7-es járat helyett 7A járat kerül beállításra, így a Haszkovó lakótelep – belváros – Cholnokyváros közötti szakaszon a kiszolgálás nem változna, a járatok változatlan sűrűséggel közlekednének, az e szakaszon utazókat tehát nem éri érdeksérelem.

Ahogy azt a hatástanulmányban és a Közgyűlésen feltett kérdésre is jeleztük, a változás bevezetését annak mérlegelésével javasoltuk, hogy a Tesco-áruház közelségében épülő új uszoda átadását követően annak kiszolgálási igénye ismételten meg fog jelenni, így nagy valószínűséggel szükség lesz a lakótelepeket, illetve Gyulafirátótot és Kádártát és az új uszodát összekötő hálózati módosításokra.

V-Busz

vehir.hu
további cikkek
A magyar költészet napja alkalmából ismét Versbusz a V-Busznál A magyar költészet napja alkalmából ismét Versbusz a V-Busznál A V-Busz utasai már megszokhatták, hogy a magyar költészet napja alkalmából április 11-én a Veszprémi Petőfi Színház művészei néhány járatukon versekkel, versrészletekkel godolkodtatják el néhány percre az utasainkat. 2024. április 10. 11:57 A veszprémiek is beleszólhatnak a kormány zöld stratégiájába A veszprémiek is beleszólhatnak a kormány zöld stratégiájába ,,Közös ügyünk a zöldenergia” címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délben Porga Gyula polgármester és György László gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos. Az esemény célja a Zöld Energia Online Konzultációjának népszerűsítése a lakosság körében.   2024. április 8. 22:09 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól. 2024. január 26. 17:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.