Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Ajánlónk az Utcazene második napjára

2020. augusztus 27. 13:01 // Forrás: utcazene.hu
Zajnal, Max & Kata, Sárközi Dina, Wolfolks és a Strings of the Streets a Szabadság téren!

Tegnap letáboroztunk a Szabadság tér – Rákóczi utca sarkán lévő színpadnál, és ma is itt maradunk, hogy hét végéig az összes versenyző produkcióját láthassuk. Persze a másik három színpadon is zajlik az élet, ezek programjáért keressétek fel a fesztivál honlapját

 18:00 – Zajnal

Bár népi hangszereket használnak, klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig hatott rájuk minden. Eléggé eklektikus, városi zenét — designer folkot — játszanak, ami úgy tud megállni egy moldvai táncház szünetében, hogy közben egy hiphop koncerten sem zuhan le a színpadról. „Kipróbáltuk — tavaly Dé:Nash-el álltunk egy színpadon, idén pedig a Szimpla Lemming programba is bejutottunk. Jelenleg második kislemezünkön dolgozunk.”

19:20 – Max & Kata

Francia-magyar gitárduó. Dalaikat leginkább a két ország népzenéje és a világzene sokszínűsége inspirálja. Repertoárjukban egyaránt megtalálhatók melankólikus, vidám és örömteli saját szerzemények, valamint feldolgozások is. Koncertjeiket a gitárok mellett, szájharmonikával, ukulelével és különböző ritmushangszerekkel színesítik. Az első albumunk megjelenése 2020 őszére várható.

20:40 – Sárközi Dina

A hatvanas, hetvenes évek előadói inspirálták arra, hogy ő is egy szál gitárral és énekkel álljon színpadra vagy éppen az utcára muzsikálni. Szívesen nyúl olyan dalokhoz, amik mélyebb tartalommal bírnak és fontos üzeneteket tartalmaznak. Erre az őszinte és meghitt hangulatra pedig szerinte most még inkább szükségünk van. „Jó pár dalt megszeretnék veletek osztani az említett évtizedekből, illetve néhány számomra meghatározó szám feldolgozását is.”

22:00 – Wolfolks

"Érdekes, hibrid folkvilág, erős karakter."- iamyank "...finom elektronikával [...] megbolondított, helyenként keleties hangzásvilágú, természetközeli harmóniát tükröző..." - Recorder [link] A Wolfolks Ed Sheeran és Sheryl Crow munkásságának elegyítése energikus ritmusokkal és keleties dallamokkal. A zenekart a természet iránti szenvedélye inspirálja, ami mindig ismeretlen, felfedezetlen vidékekre vezeti őket Magyarország lágy berkei és kemény sziklái között. Mindegyik dal egy különös történetet mesél el lebilincselő dallamok kíséretében. Az indie-folk dalok légköre változatos, a békés belső harmóniától egészen az örömteli táncra perdülésig terjed. A közönség számára az előadások olyan felvillanyozó élményt nyújtanak, aminek hatására mindig visszavágynak az előadó világába.

23:20 – Strings of the Streets

Tíz éve muzsikálnak együtt. Kezdetben utcazenészként csak egy erős hobbiként tekintettek a dologra, majd az egyre növekvő számú pozitív visszajelzéseknek és különböző felkéréseknek köszönhetően fordult komolyabbra a zene és köztük lévő kapcsolat. Az utóbbi három évet külföldön töltötték hajókon és szállodákban szórakoztatva a nagyérdeműt. „Egy éve nem csak zenészként, de férj és feleségként is támaszai vagyunk egymásnak. A körülmények ellenére izgatottan várjuk, hogy Veszprémben a húrok közé csaphassunk!” Tagok: Szűcs Dóri és Kiss Dávid

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.