2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Két első helyezett is lett az Utcazenén

2020. szeptember 1. 12:01
Szombat hajnalban kihirdették az idei Utcazene Fesztivál győzteseit. A zsűri megosztva ítélte oda a legjobbnak járó szakmai díjat.

Hosszú tanakodás után szombat hajnalban sikerült döntésre jutnia a zsűrinek, hogy melyik fellépőnek ítéljék oda az idei Utcazene Fesztivál szakmai díját.

A Papírkutya kultúrbisztróban tartott hosszú tanakodás után végül éjfél után hirdették ki a győzteseket, ugyanis idén két fellépő között, megosztva adták át a díjakat.

Ennek értelmében a 2020-as Utcazene szakmai díjazottai a Kellene Kis Kert és Zséka.

Zséka ukulelén kíséri magát, és egy looper pedál segítségével építi fel a zenei aláfestést. Repertoárjában saját dalok és feldolgozások, magyar és külföldi dalok is megszólalnak. „Kicsi korom óta imádom a zenét, és imádok szívből énekelni az embereknek. Célom, hogy elvarázsoljam őket és egy kis színt vigyek a szürke hétköznapokba.” Referenciák: A Dal 2019 - "Az év felfedezettje" az akkori zenekarával, az Acoustic Planet-el A Nyári zápor c. daluk azóta is rotációban hallható a Petőfi rádión.

A Kellene Kis Kert zenekart 2016-ban alapította Horváth Dániel (Dudu) hegedűs és Mészáros Szabolcs ütőhangszeres (cajon). Rövidesen további tagok csatlakoztak hozzájuk: jelenlegi - és immár véglegesnek tűnő - felállásban Kulhay András hozza bluesos-jazzes-funkys gitárjátékát és Nagy Olivér nagybőgőzik. Túlnyomórészt Dudu szerzeményeit játsszák, amely zenei ötletekhez a zenekar minden tagja hozzáteszi a magáét - balkáni és magyar, cigány népzenei, acid jazz, funky elemeket vonultatva fel. A zenekar tagjai: Horváth Dániel - hegedű, ének Kulhay András - gitár Mészáros Szabolcs - cajon Nagy Olivér - nagybőgő

Fotó: Utcazene Fesztivál

vehir.hu

További cikkek

Megvannak a 2022-es év Veszprémi Utcazene Fesztivál nyertesei
Megvannak a 2022-es év Veszprémi Utcazene Fesztivál nyertesei
Véget ért a várva várt fesztivál, idén is rendkívül színvonalas előadók mutatták meg tudásukat.
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
Néhány tipp, hogy ne vessz el a bőség zavarában az Utcazenén
A szerkesztőségben mindannyian bedobtunk a kalapba egy-egy nemzetközi fellépőt az idei felhozatalból, akiket szerintünk érdemes meghallgatni.
Tízezreket vonzott az Utcazene Fesztivál a budapesti Szabadság térre
Tízezreket vonzott az Utcazene Fesztivál a budapesti Szabadság térre
Tízezreket vonzott az Utcazene Fesztivál a fővárosi Szabadság térre - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap.
Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó
Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó
Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a diverzitás és a biológiai sokféleség.
Kisebb Utcazene, kevesebb hulladék
Kisebb Utcazene, kevesebb hulladék
Nemcsak a koncerthelyszínek száma csökkent az idei Utcazene Fesztiválon, de hulladékból is látványosan kevesebb termelődött. A méretbeli adottságok mellett ebben a tudatosságunk is közrejátszhatott.