2020. szeptember 22. // Móric névnap

Hibrid oktatásra készül a Pannon Egyetem

2020. szeptember 8. 13:00
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem alapvetően a hagyományos, normál módú oktatásra készül szeptembertől, azonban a tavaszi félév tapasztalatait felhasználva egyes esetekben a hibrid rendszert is alkalmazza.

Gál Balázs, a Pannon Egyetem oktatási igazgatója kifejtette, a 2020/2021 őszi félév tantárgyi tematikáit olyan formában alakították ki, hogy azok egy „áttérés” folyamán ne okozzanak fennakadást. Az egyetem rendes oktatási menetében felkészültek egy esetleges újabb karantén-helyzetre, így ha szükséges, év közben már zökkenőmentes lehet az átállás. Az oktatási igazgató tájékoztatása szerint az előző félév digitális oktatásából sok minden megmarad.

Tovább szélesedett az oktatásban használható digitális és szimulációs eszköztárunk, minden bizonnyal használni fogjuk a most üzembe helyezett egyetemi szintű e-learning felületet is. Gondolkodunk abban, hogy a nagylétszámú előadásokat távolléti formában valósítjuk meg

– mondta el Gál Balázs.

A hagyományos évkezdés során - a kormány hatályos szabályozásai alapján - a Pannon Egyetem a biztonsági előírásokra is kiemelten odafigyel. A tavalyi félévhez hasonlóan a hallgatók várhatóan ismét egy kockázatelemzési kérdőív kitöltését követően iratkozhatnak, illetve jelentkezhetnek be az intézménybe. A vírus jelenlegi terjedése alapján az egyetem vezetése úgy gondolja, hogy az óralátogatás a túlzsúfolt oktatási terek elkerülésével normál módon történhet. Az épületek számos pontján vannak jelenleg is megtalálhatók a fertőtlenítő pontok, ezek folyamatos töltöttségét ellenőrzik. Az oktatási igazgató kiemelte, sok múlik a hallgatókon is, hiszen az ő felelős viselkedésük nagyban hozzájárul a biztonságos környezet fenntartásához.

A Pannon Egyetem polgárainak védelmében a hallgatókat és dolgozókat egyaránt arra kéri, hogy tartsák be a kormány által aláírt óvintézkedéseket (gyakori kézmosás, 1,5 méteres távolságtartás, személyes védőfelszerelés használata). Az egyetem minden épületében biztosított a kézfertőtlenítési lehetőség, valamint naponta kétszer a sűrűn látogatott közösségi terekben virucid felületfertőtlenítést és intenzív szellőztetést hajtanak végre a kollégák. A kollégiumi szálláshellyel rendelkezők, hallgatói ügyintézés céljából érkezők, és a sportolni szándékozó diákok testhőmérsékletét az épületek bejáratánál ellenőrizni fogják.

A Pannon Egyetem intézkedési terve alapján a 2020/2021-es tanévben az elsőéves hallgatók online iratkozhatnak be. A kollégiumi beköltözéskor a hallgatót kísérő személy nem léphet a szálláshely épületébe, valamint a közös helységekben a bentlakók kötelesek szájmaszkot használni. Az elhelyezéskor lehetőség szerint figyelnek arra, hogy egy-egy kollégiumi szobába azonos csoportbeosztásban lévő, azonos tantermi órákat látogató hallgatók kerüljenek.

A 2020/2021-es tanévben a gólyatáborok, tanévnyitók és gólyabálok elmaradnak, a Pannon Egyetem virtuális tanévnyitó ünnepségét 2020. szeptember 7-én 08:30 órától tartják meg.

vehir.hu

További cikkek

Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
A Pannon Egyetem hazai kutatása szerint a többség összegyűjtené és visszaváltaná a PET palackokat is, ha az állam fizetne érte.
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Elkészült a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának legújabb fejlesztése, az egyedülálló Marketing Fókuszlabor. A fejlesztésnek köszönhetően a marketingfolyamatok mellett az emberek attitűdjeit is jobban ki lehet majd ismerni.
Kevésbé pazarló gazdaságért dolgoznak
Kevésbé pazarló gazdaságért dolgoznak
A körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetenciaközpont létrehozásával kapcsolatban tartott bemutatkozó rendezvényt a Pannon Egyetem hétfő délelőtt.
Több hallgatót a felsőoktatásba!
Több hallgatót a felsőoktatásba!
Mind a bekerülő hallgatók összlétszámán, mind a természettudományi szakok iránt érdeklődők arányán lenne mit javítani a felsőoktatásban. Ennek érdekében valósította meg a Pannon Egyetem konzorciumi partnereivel együtt három évvel ezelőtt indított és hétfőn lezárult EFOP projektjét.
Újabb egyetemi épületett fejlesztettek
Újabb egyetemi épületett fejlesztettek
Több mint kétmilliárd forintot költött eddig meglévő épületeinek korszerűsítésére az elmúlt években a Pannon Egyetem, ezúttal az N épület fejlesztéseit mutatták be.
2020. szeptember 22. // Móric névnap