Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

EGY TELJES OSZTÁLY HATÓSÁGI KARANTÉNBAN A LOVASSYBAN

2020. szeptember 13. 4:20
32 diák és hat pedagógus került hatósági karanténba egy pozitív teszt miatt.

A Lovassy Gimnáziumban digitális oktatásra állítanak át egy osztályt, mert a közösségben koronavírus-fertőzöttet találtak.

Kérdésünkre a Veszprémi Tankerületi Központ az alábbi tájékoztatást adta a kialakult helyzettel kapcsolatban:

A Veszprémi Tankerületi Központ fenntartásában működő Lovassy László Gimnázium egyik tanulója a múlt héten karanténba került. A diák 2020. szeptember 7-én értesült róla, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az intézményt megkereste a Veszprémi Népegészségügyi Központ és az intézményvezetőt az alábbiakról tájékoztatták: 

A tanuló 31 osztálytársát és azt a hat pedagógus kollégát, akik a tanulónak  – amikor még iskolában volt – tanórát tartottak, hatósági karanténba helyezik. Tesztelésük a lehető legrövidebb idő alatt megtörténik, már folyamatban van. Szauer István tankerületi igazgató 2020. szeptember 8-án a Klebelsberg Központ elnökénél kezdeményezte a 32 diák számára a tantermen kívüli digitális munkarend átmeneti bevezetését, amit az oktatásért felelős miniszter javaslatára az Operatív Törzs engedélyezett.

"A tantermen kívüli oktatás nem tanítási szünet. A tanítási napokon az órarend szerinti munkarend kötelező, azzal az eltéréssel, hogy a munkanap 9.00-kor kezdődik, és 15.25-kor ér véget" – írja az iskola abban a dokumentációban, amit még a tanév elején tettek közzé weboldalukon hasonló esetekre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.