2023. március 31.
//
Árpád névnap

EGY TELJES OSZTÁLY HATÓSÁGI KARANTÉNBAN A LOVASSYBAN

32 diák és hat pedagógus került hatósági karanténba egy pozitív teszt miatt.

A Lovassy Gimnáziumban digitális oktatásra állítanak át egy osztályt, mert a közösségben koronavírus-fertőzöttet találtak.

Kérdésünkre a Veszprémi Tankerületi Központ az alábbi tájékoztatást adta a kialakult helyzettel kapcsolatban:

A Veszprémi Tankerületi Központ fenntartásában működő Lovassy László Gimnázium egyik tanulója a múlt héten karanténba került. A diák 2020. szeptember 7-én értesült róla, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az intézményt megkereste a Veszprémi Népegészségügyi Központ és az intézményvezetőt az alábbiakról tájékoztatták: 

A tanuló 31 osztálytársát és azt a hat pedagógus kollégát, akik a tanulónak  – amikor még iskolában volt – tanórát tartottak, hatósági karanténba helyezik. Tesztelésük a lehető legrövidebb idő alatt megtörténik, már folyamatban van. Szauer István tankerületi igazgató 2020. szeptember 8-án a Klebelsberg Központ elnökénél kezdeményezte a 32 diák számára a tantermen kívüli digitális munkarend átmeneti bevezetését, amit az oktatásért felelős miniszter javaslatára az Operatív Törzs engedélyezett.

"A tantermen kívüli oktatás nem tanítási szünet. A tanítási napokon az órarend szerinti munkarend kötelező, azzal az eltéréssel, hogy a munkanap 9.00-kor kezdődik, és 15.25-kor ér véget" – írja az iskola abban a dokumentációban, amit még a tanév elején tettek közzé weboldalukon hasonló esetekre.

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.