2021. január 22.
//
Vince névnap

EGY TELJES OSZTÁLY HATÓSÁGI KARANTÉNBAN A LOVASSYBAN

32 diák és hat pedagógus került hatósági karanténba egy pozitív teszt miatt.

A Lovassy Gimnáziumban digitális oktatásra állítanak át egy osztályt, mert a közösségben koronavírus-fertőzöttet találtak.

Kérdésünkre a Veszprémi Tankerületi Központ az alábbi tájékoztatást adta a kialakult helyzettel kapcsolatban:

A Veszprémi Tankerületi Központ fenntartásában működő Lovassy László Gimnázium egyik tanulója a múlt héten karanténba került. A diák 2020. szeptember 7-én értesült róla, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az intézményt megkereste a Veszprémi Népegészségügyi Központ és az intézményvezetőt az alábbiakról tájékoztatták: 

A tanuló 31 osztálytársát és azt a hat pedagógus kollégát, akik a tanulónak  – amikor még iskolában volt – tanórát tartottak, hatósági karanténba helyezik. Tesztelésük a lehető legrövidebb idő alatt megtörténik, már folyamatban van. Szauer István tankerületi igazgató 2020. szeptember 8-án a Klebelsberg Központ elnökénél kezdeményezte a 32 diák számára a tantermen kívüli digitális munkarend átmeneti bevezetését, amit az oktatásért felelős miniszter javaslatára az Operatív Törzs engedélyezett.

"A tantermen kívüli oktatás nem tanítási szünet. A tanítási napokon az órarend szerinti munkarend kötelező, azzal az eltéréssel, hogy a munkanap 9.00-kor kezdődik, és 15.25-kor ér véget" – írja az iskola abban a dokumentációban, amit még a tanév elején tettek közzé weboldalukon hasonló esetekre.

vehir.hu

További cikkek

Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.
1 311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
1 311 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
1 410 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
1 410 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
Közelebb egymáshoz
Közelebb egymáshoz
Felértékelődik az önkéntesség, közelebb kerülünk egymáshoz, jobban figyelünk embertársainkra – olvasom a pszichológusok, szociológusok prognózisát a járvány utáni időkre és figyelem a jeleket. Barta Éva írása a pandémia közösségformáló hatásáról.
2021 nyarán – a pandémia lejtőjén
2021 nyarán – a pandémia lejtőjén
Világszerte százmilliók teszik fel nap mint nap maguknak a kérdést: vajon a járvány lecsengésével visszatér-e az életünk a megszokott kerékvágásba? A jelenlegi konszenzus inkább a nem felé tart, a legtöbb megszólaló nagyjából egyetért abban, hogy jó néhány aspektus tekintetében szinte bizonyosan nem. Ugyanakkor a legszélesebb tömegek egyre csillapíthatatlanabbul szomjazzák korábbi életüket. Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatójának írása a Vehírnek.