Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezekben az intézményekben jelent meg a koronavírus

2020. szeptember 15. 12:00
Ahogy várható volt, Veszprémben is megjelent a betegség második hulláma, ami nem került el több intézményt sem. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy az elmúlt napokban hol ütötte fel a fejét a koronavírus.

Veszprém megyében pénteken 311 koronavírusos, vagy azon átesett beteget tartottak számon, az országban pedig 10 909 főt regisztráltak a COVID-19-el a járvány márciusi elindulása óta. Az országban összesen 6264 aktív fertőzött volt tegnap, ebből 2684 a fővárosban, 3580 vidéken. 

Óvodát, iskolát, multinacionális céget és sportklubot is elért a koronavírus második hulláma Veszprémben és a környéken az elmúlt napokban.

Még szeptember elején érkezett a hír, hogy a megyeszékhely kosárlabdacsapatának két játékosánál is pozitív lett a teszt eredménye, a klub pedig az illetékes hatósággal egyeztetve egyből megtette a szükséges lépéseket.

Rá pár napra, szeptember 5-én az Unilever veszprémi jégkrémgyárának egyik dolgozója betegedett meg, itt is széles körű fertőtlenítéssel és gyors kontaktkutatással reagáltak a betegségre.

Még ugyanezen a napon kaptuk a hírt, hogy a nagyvázsonyi iskolában is alig kezdődött el a tanítás, azt egyből felfüggesztette az Oktatási Hivatal, lévén, hogy az intézményben is regisztráltak megbetegedést.

Veszprémben elsőként ezen a héten, hétfőn a Szent Margit óvodából érkezett olyan hír, miszerint az egyik alkalmazott COVID-tesztje pozitív lett, az intézkedések pedig nem is várattak sokáig magukra, keddtől az egyházi fenntartású óvoda működését az érsek felfüggesztette mindaddig, amíg az illetékes hatóságok azt megkövetelik.

Nem sokkal később, szerdán a Lovassy László Gimnázium háza tájáról kaptunk olyan információt, hogy az egyik osztályban egy tanuló tesztje lett pozitív. A középiskola esetében az érintett diák mellett az osztálytársait, valamint a vele közvetlenül érintkező pedagógusokat is hatósági karanténba helyezték, az oktatás pedig digitális formában folytatódott náluk.

Ezeken az intézményeken kívül a veszprémi labdarúgócsapatnál is regisztráltak két fertőzöttet, amellett, hogy itt is megtették a szükséges intézkedéseket, a csapat soron következő bajnoki mérkőzéseire halasztást kértek, a stadionban pedig a fenntartó VKSZ Zrt. széles körű fertőtlenítést végez, így az intézményt szeptember 14-ig le is zárták.

A város első számú kézilabdacsapatánál, a Telekom Veszprémnél egyébként játékosnál eddig nem mutattak ki megbetegedést, ellenben Nagy László a csapat sportigazgatója még augusztus végén elkapta a vírust.

Jó hír azonban, hogy péntekig a Veszprémi Szakképzési Centrum fenntartásába tartozó intézményeknél, valamint az önkormányzati bölcsődékben és óvodákban hivatalosan nem találtak fertőzött személyeket, ahogy a város idős otthonaiban sem, az egyházi intézmények közül pedig a már említett Szent Margit óvodában van egyedül jelen a vírus.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.