2020. szeptember 20. // Friderika névnap

A legvidámabb piac

Néhány hónapos kihagyás után ismét megrendezték a Vámosi Vigasságokat, ahol termelői piac és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.

Éppen egy éve, hogy megépült Nemesvámoson az a 830 négyzetméteres Agrárlogisztikai Központ, amely a helyi gazdák mellett a térség településeiknek is segít lehetőségeik kiaknázásában: előbbiek a csarnokban kialakított hűtőháznak köszönhetően modern körülmények között tárolhatják és dolgozhatják fel terményeiket, amelyekből aztán ebéd is készülthet az itteni konyhákon, utóbbiakat pedig az összefogásra buzdítja. 

Már csak azért is, mert a csarnok egyfajta találkozási pont is: a fejlesztés megálmodóinak kezdetektől fogva célja volt az is, hogy a helyben kialakított vásártéren folyamatosan tartsanak programokat is, ahol a látogatók tapasztalatokat is szerezhetnek, miközben jól szórakozva finom falatokkal telik meg a kosaruk.

Tulajdonképpen erről szólnak a szombatonként megrendezett Nemesvámosi Vigasságok is: az egyes alkalmakon nemcsak kistermelői piac várja az ide érkezőket, de többek között állatsimogató, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, ugrálóvár, léghoki, arcfestés és elektromos kisautók is.

A Vigasságokat először tavaly szemptemberben rendezték meg, a koronavírus-járvány miatt azonban egy időre a programot is el kellett halasztani.

A kényszerszünet után azonban szombaton ismét lehetőség volt kicsit együtt piacozni, vigadozni. Sövényházi Balázs, a település polgármesterétől megtudtuk, rendkívül jó hangulatban telt a nap és szép számmal jöttek az érdeklődök, hogy a házi sajtok, sütemények, zöldségek és gyümölcsök és sok más finomság közül válogassanak, illetve kipróbálják a kísérőprogramok kínálatát.

A programon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is részt vettA programon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is részt vett

Mivel a vírusveszély nem múlt el, természetesen a szervezők igyekeztek a lehető legjobban odafigyelni a higiénia betartására: kézfertőtlenítőket helyeztek el, illetve szájmaszk használatára szólították fel az érkezőket.

A polgármester hozzátette, terveik szerint októberben is szeretnék megtartani a rendezvényt - bíznak benne, hogy erre a járvány alakulása is lehetőséget ad majd. 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
A keddi közgyűlés témáiról tartott sajtótájékoztatót szombaton Kovács Rajmund független képviselő.
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Az átadási ceremóniát a koronavírus miatt rendezték meg Veszprémben.
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
A mai Szaúd-Arábia területén egy kis csapat Homo sapiens 120 ezer éve megállt, hogy élelmet szerezzen és igyon egy sekély tó vizéből, melyhez a minden mai állatnál hatalmasabb tevék, bölények és elefántok is jártak - olvasható a Science Advances aktuális számában közölt tanulmányban.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap