2021. december 8.
//
Mária névnap

Elbúcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban

2020. szeptember 18. 3:00
A hagyományos nyárbúcsúztató családi nappal ünnepelték az időjárás-előrejelzések szerinti utolsó nyárias hétvégét Dózsavárosban.

A városrész nagy múltú programján színpadi programokkal, kézműves asztalokkal és főzőversennyel várták a környékbelieket a Martinovics téren szombat délután, a rendezvény Herczku Ági és a Banda koncertjével zárult.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyéni önkormányzati képviselője a főzőverseny eredményhirdetésén az együttlét öröméről beszélt. Mint mondta, sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán megrendezhetik-e a hagyományos nyárbúcsúztatót. A vírus leginkább a közösségeket viselte meg: hosszú ideig nem tudtunk találkozni a barátainkkal, nem tudott rendesen működni a nyugdíjas klub. A nehéz idők azonban azt is megmutatták, hogy a dózsavárosban erős a közösség, ezen a szombaton pedig ismét sokan kijöttek a térre, hogy családias légkörben tölthessék a napot.

A főzőversenyt “Lenner Zsolt és a szomszédok” csapata nyerte, akik igazi hagyományos gulyást készítettek finom, telt ízekkel és illatokkal. 

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Megadták a módját a nyár elbúcsúztatásának a Dózsavárosban
Megadták a módját a nyár elbúcsúztatásának a Dózsavárosban
Ha a Haszkovóra azt mondják, hogy egy város a városban, akkor a Dózsavárosra is igaz, hogy egy falu a városban. Legalábbis a közösségi élet legalább olyan aktív, mint egy kisebb település lakosai közt. Mindezt a szombati dózsavárosi nyárbúcsúztatón is bizonyították.
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Navracsics Tibor EKF-biztos is részt vett a városrészi önkormányzati képviselők, civil szervezetek és intézményvezetők hétfői ülésén.
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.
Befejeződött a Kistó utca rekonstrukciója, felkészül: Pápai út
Befejeződött a Kistó utca rekonstrukciója, felkészül: Pápai út
Újabb mérföldkőhöz érkezett Veszprém város „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című pályázata. A Henger utca komplett megújítása és a Kelet-nyugati közlekedési főtengely megépítése után a Kistó utca burkolatrekonstrukciója is befejeződött.