2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Egyházi intézményeket fosztott ki, letartóztatták

tegnap 5:01
Ügyészség
A tihanyi apátságból például több mint kétmillió forinttal távozott.

Plébániáról, apátságból, papi otthonból lopott az az 58 éves szlovén állampolgárságú férfi, aki a Veszprémi Járási Ügyészség vádemelését követően letartóztatásban várja ügyének tárgyalását. A vádirat szerint az elkövető előbb 2015-ben, majd 2019-ben is követett el Magyarországon lopásokat, mindannyiszor egyházi intézmények, illetve az ott lakók sérelmére.

A férfi 2015 nyarán, a délutáni órákban az egyik keszthelyi plébániánál jelent meg, ahova a nyitott ajtón át akadálytalanul bejutott. Átkutatta a plébánia irodáját, melynek során a helyiségben tartott pénzkazetta kulcsát az íróasztalban megtalálta. A férfi a kazettát a kulccsal kinyitotta, a plébánia tulajdonát képező 356 000 forintot pedig elvitte belőle.

A vádlott 2019 nyarán is visszatért Magyarországra, ahol előbb Tihanyba, majd egy héttel később Szombathelyre utazott. A férfi az apátságba látógatójegyet váltva jutott be, azonban a többi turistától hamarosan külön vált, és egy vasrácsot felfeszítve az emeletre ment. Az emeleten az egyik szobát feltörte, s onnan 600 000 forintot, illetve közel 1 600 000 forint értékű különböző valutát tulajdonított el. A vádlott további három helyiségbe is megróbált bejutni, de azoknak az ajtajával már nem bírt. A vasrács és az ajtók megrongálásával az elkövető 190 000 forintos rongálási kárt is okozott.

A vádlott Szombathelyen a 11 órai mise megkezdését kivárva surrant be egy papi otthonba, melynek egyik szobájából a szekrényfiókot felfeszítve 67 000 forintot, míg egy másik helyiség  nyitott íróasztalfiókjából 190 000 forintot vitt el.

A összesen hétrendbeli lopással, illetve annak kísérletével vádolt férfival szemben az ügyészség szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában azzal, hogy beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetére az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróság 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

vehir.hu

További cikkek

Eltiltanák a vezetéstől az autópályán tolató férfit
Eltiltanák a vezetéstől az autópályán tolató férfit
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki az M7-es autópálya Balatonakarattya melletti szakaszán 200 métert tolatott a külső sávban, miközben a járművek nagy sebességgel haladtak el mellette.
Megtalálta a kulcsot, könnyedén bejutott a tolvaj
Megtalálta a kulcsot, könnyedén bejutott a tolvaj
Csütörtökön kora délután értesítették a rendőröket, hogy egy veszprémi lakóház egyik lakását a tulajdonos távollétében kinyitották.
Bedrogozva fenyegetőzött
Bedrogozva fenyegetőzött
Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki 2018 tavaszán gáz-riasztó pisztollyal és késsel fenyegetőzve próbált pénzt szerezni.
Halálra gázolt egy embert a vonat Paloznak közelében
Halálra gázolt egy embert a vonat Paloznak közelében
Halálra gázolt egy embert a Déli pályaudvarról Tapolca felé tartó sebesvonat Paloznaknál, az észak-balatoni vonalon utazóknak hosszabb menetidőre kell számítani - közölte honlapján a Magyar Államvasutak Zrt.
Megbüntették őket, aztán részegen beestek egy udvarra
Megbüntették őket, aztán részegen beestek egy udvarra
Többször is megbüntettek két férfit hétfőn a rendőrök, a nap végül egy devecseri udvaron ért véget.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap