Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb szigorításokról döntött a kormány

2020. szeptember 21. 4:00
Hatósági áras tesztek, több helyen kötelezővé tett maszkok, hőmérős beléptetés - többek között ezek is szerepelnek az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett csomagban.

A szakemberek szerint a koronavírus járvány második hulláma december-január környékén érheti el tetőpontját, addig védekeznünk kell - jelentette ki közösségi felületére posztolt videoüzenetében Orbán. Kijelentette: az egészségügyet felkészítették, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök valamint szakemberek. 

A kormányfő konkrét intézkedéseket is bejelentett. Fenntartják a határzárat, a tömegközlekedés és a boltok mellett pedig kötelezővé teszik a maszk használatát a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban. 

Október elsejétől csak a diákok és tanárok léphetnek be az iskolák területére, és ők is csak testhőmérseklet-mérés után. 

A tesztek hatósági árassá váltak, nem lehet 19.500 Ft-nál többet kérni értük. Döntöttek arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11-kor be kell zárni. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.