2020. október 20.
//
Vendel névnap

Befejeződött a Devecseri Család - és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat illetve a város által ellátott szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése

2020. szeptember 18. 11:34

A projekt keretében fejlesztésre kerültek a Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, illetve az önkormányzat által ellátott szociális étkeztetés intézményei. A fejlesztéssel egy új szociális és egészségügyi centrum - a volt devecseri kórház „A” épületében (Devecser, Miskei u.46.) – jött létre. A tervezett telephely önkormányzati tulajdonban van. A projekt megvalósulása eredményeképpen 2 db fejlesztés révén létrejövő, megújuló szociális alapszolgáltatás teljesült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 120 638 817 forint volt.

A beruházás során akadálymentesítési és energiahatékonysági fejlesztésekre került sor. Az akadálymentesítés megvalósulásának elősegítéséhez a tervezés és a műszaki megvalósítás során rehabilitációs szakértő került bevonásra. Az energiahatékonysági fejlesztések során fotovoltaikus rendszer került kiépítésre, valamint a nyílászárók cseréjére és hőszigetelésre került sor. A megújuló energiaforrás és az egyéb energiahatékonysági intézkedések alkalmazása a projekt eredményeinek költséghatékony fenntartását fogják biztosítani.

 A beruházás mellett a projektben eszközbeszerzés és gépjármű beszerzés is szerepelt, amely a külterületen élők elérését segíti elő. Ezeken a területeken többnyire társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok élnek, akiknek nagy szükségük van az életminőséget javító szociális alapszolgáltatások elérhetőségére. Eszközbeszerzés keretében pedig kizárólag új, a szolgáltatások nyújtásához szükséges eszközök kerületek kiválasztásra.

A minőségi és fenntartható eredmények elérése érdekében plusz 2 fő alkalmazására is sor került, hogy a megnövekedett igények kielégítése hatékonyabban megvalósulhasson.
A megvalósuló projekt eredményeként az infrastrukturális fejlesztések mellett olyan minőségi fejlesztés (humánerőforrás fejlesztés) is létre jött, amely elősegíti a területi különbségek kiegyenlítődését, és megvalósítja az egyenlő esélyű hozzáférés elvét.

vehir.hu

További cikkek

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.