Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Befejeződött a Devecseri Család - és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat illetve a város által ellátott szociális étkeztetés infrastrukturális fejlesztése

2020. szeptember 18. 11:34

A projekt keretében fejlesztésre kerültek a Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, illetve az önkormányzat által ellátott szociális étkeztetés intézményei. A fejlesztéssel egy új szociális és egészségügyi centrum - a volt devecseri kórház „A” épületében (Devecser, Miskei u.46.) – jött létre. A tervezett telephely önkormányzati tulajdonban van. A projekt megvalósulása eredményeképpen 2 db fejlesztés révén létrejövő, megújuló szociális alapszolgáltatás teljesült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 120 638 817 forint volt.

A beruházás során akadálymentesítési és energiahatékonysági fejlesztésekre került sor. Az akadálymentesítés megvalósulásának elősegítéséhez a tervezés és a műszaki megvalósítás során rehabilitációs szakértő került bevonásra. Az energiahatékonysági fejlesztések során fotovoltaikus rendszer került kiépítésre, valamint a nyílászárók cseréjére és hőszigetelésre került sor. A megújuló energiaforrás és az egyéb energiahatékonysági intézkedések alkalmazása a projekt eredményeinek költséghatékony fenntartását fogják biztosítani.

 A beruházás mellett a projektben eszközbeszerzés és gépjármű beszerzés is szerepelt, amely a külterületen élők elérését segíti elő. Ezeken a területeken többnyire társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok élnek, akiknek nagy szükségük van az életminőséget javító szociális alapszolgáltatások elérhetőségére. Eszközbeszerzés keretében pedig kizárólag új, a szolgáltatások nyújtásához szükséges eszközök kerületek kiválasztásra.

A minőségi és fenntartható eredmények elérése érdekében plusz 2 fő alkalmazására is sor került, hogy a megnövekedett igények kielégítése hatékonyabban megvalósulhasson.
A megvalósuló projekt eredményeként az infrastrukturális fejlesztések mellett olyan minőségi fejlesztés (humánerőforrás fejlesztés) is létre jött, amely elősegíti a területi különbségek kiegyenlítődését, és megvalósítja az egyenlő esélyű hozzáférés elvét.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.