2020. október 20.
//
Vendel névnap

Tanulni bármikor, bárhol lehet, most épp a Balatonnál

A vállalkozói munka öröme, önismeret, a változásokhoz való alkalmazkodás. Többek között ezeket a témaköröket is érinti a szeptember 26-án Balatonalmádiban megrendezendő Street Training Balaton, ahol két tavi séta között rengeteg hasznos tudással gyarapodhatunk.

Évekig élt egy kép a fejünkben, hogy tanulni csupán osztálytermi környezetben, a négy fal között lehetséges. Szerencsére ezt a fajta egysíkú gondolkodást mostanra egyre inkább magunk mögött hagyjuk. Tanulni valójában rengeteg módon lehet: sok-sok olvasással, magányosan, különféle helyzeteket megtapasztalva és a konzekvenciákat levonva, trénerektől és egymástól is.

Az inspiráló környezet persze általában kulcsfontosságú, enélkül ugyanis kicsit olyan a dolog, mintha árral szemben próbálnánk úszni. Ha viszont megfelelő emberek, megfelelő hangulatok, akár táj vesz minket körbe, az bizonyítottan növeli a hatékonyságunkat.

Úgyhogy hunyjuk le a szemünket és képzeljük el a következőt! Kis csoportok a balatonalmádi strand előtti Szoborparkban. Nyitott, érdeklődő emberek, számos izgalmas téma. Felkészült trénerek, lelkes önkéntesek. Közvetlen, baráti hangulat, új felismerések, élmények. És remélhetőleg őszi meleg napsugarak. Azonban ez nem álom, ez az első Street Training Balaton 2020. szeptember 26-án.

Szép környezetben jobb tanulni / Fotó: Tóth Emese, UnsplashSzép környezetben jobb tanulni / Fotó: Tóth Emese, Unsplash

A főváros után, idén és Magyarországon először, Balatonalmádi ad otthont a Street Training Balaton elnevezésű ingyenes programnak. Az újszerű szabadtéri tanulási eseményt, melyet a BENT Egyesület a FLOW Alapítvánnyal karöltve szervez, a három éve indított budapesti Street Training és Street Training Online mintájára rendezik meg - tudtuk meg nagyné Czuri Esztertől, a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület elnökétől. A szervezők vallják: „tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet. "Az őszi balatoni esemény célja is az, hogy nyitott és érdeklődő emberek összegyűljenek a balatonalmádi Szoborparkban, másfél órára egy-egy téma körül leüljenek, beszélgessenek, és tanuljanak belőle."

A résztvevők közel 20 szakavatott, többségében Balaton-környéki trénertől meríthetnek tudást, egytől egyig olyan területekről, amelyek ma már egyre inkább fontossá válnak, ha szeretnénk sikeresek és kiegyensúlyozottak lenni mind a magán-, mind a szakmai életünkben. A témák az önismerettől, a női szerepektől és családi kérdésektől kezdve az álláskeresés, „boldog munkavállaló”, munka-magánélet egyensúlyon át az időgazdálkodás, asszertivitás és sikeres vállalkozás témaköréig színes palettát kínálnak az érdeklődnek. 

A rendezvény alatt a gyermekeket külön programokkal várják, a Budapest School Veszprém és a Magyar Cserkészszövetség szervezésében, hogy a szülők nyugodtan tudjanak tanulni, fejlődni.

Az esemény érdekessége, hogy önkéntességen alapul: a trénerek térítésmentesen jönnek, a résztvevők nem fizetnek belépődíjat. Semmi politika, semmi üzlet, semmi marketing. A lényeg a minőségi együttlét: emberek, akik jól érzik együtt magukat, egymástól inspirálódnak és tanulnak. Ezáltal magukat és a másik embert is jobban megértik, ami jobbá és szerethetőbbé teszi családi, munkahelyi és egyéb közösségeinket.

Az első Street Training Balatonon a részvétel az önkéntesség alapján természetesen ingyenes. A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében valósul meg. A részletes program a www.streetraining.hu oldalon érhető el. Mivel egyes tréningek zártak, járókelőként nem látogathatóak, fontos, hogy aki nem szeretne lemaradni róluk, előzetesen regisztráljon - ezt szintén az oldalon teheti meg a programok alatt.

Nyitókép: Heid Fin, Unsplash

vehir.hu

További cikkek

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.