Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Felélesztették a keresztény-konzervatív fiatalok szervezetét

2020. szeptember 29. 15:02
Péntek délután tartotta alakuló ülését az IKSZ, Ifjúsági Kreszténydemokrata Szövetség veszprémi szervezete.

Az IKSZ, a KDNP hivatalos ifjúsági szervezete korábban is létezett Veszprémben, azonban az a szervezet idővel passzívvá vált, ezt élesztették most újra 15 aktív fiatal részvételével.

A péntek délután tartott alakuló ülésen Halmay Gábort választották elnöknek, aki az önkormányzati képviselőség mellett a jövőben az ifjúsági szervezetet is vezetni fogja a megyeszékhelyen. Az elnök tervei közt több rendzevényt, közösségi programot is előrevetített, valamint egyik legfőbb célja, hogy a kemény munka mellett igazi baráti közösségéé kovácsolja az egy világnézetű, keresztény-konzervatív fiatalokat.

Nacsa Lőrinc (középen) az IKSZ országos elnöke VeszprémbenNacsa Lőrinc (középen) az IKSZ országos elnöke Veszprémben

Kiemelte, hogy fontos, hogy mindenki érezze, egy közösséghez tartozik, ebben pedig nagy szerepe volt annak, hogy az alakuló ülésen a térség országgyűlési képviselője, valamint a városvezetésből a polgármester és alpolgármester is jelen volt, valamint Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke.

Ő az alakuló ülés után tartott rövid sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az IKSZ egy értékalapú közösség, ahol ki tudnak állni egymásért és a keresztény-konzervatív értékekért, amelyek között a haza az egyik legfontosabb. Hozzátette, hogy sok támadás éri őket világnézetük miatt, ezért sok küzdelemmel jár majd a munka, viszont a közösség, amit alkotnak, mindig segít ezekben a nehézségekben. Így lehet hatékonyan megvalósítani azokat a közösségi, karitatív programokat, amelyeket terveznek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 A Tisza Párt érkezik, a KDNP távozik az Európai Néppártból A Tisza Párt érkezik, a KDNP távozik az Európai Néppártból Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza Párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ugyanakkor távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából. 2024. június 18. 19:40 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. 2024. április 24. 15:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.