Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Nyitva hagyta az ajtót, amíg aludt – kifosztották

2020. szeptember 30. 5:00 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
Lopás miatt indult eljárás egy 38 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre egy veszprémi lakostól 2020. augusztus 22-én nem sokkal dél után, hogy családi házába ismeretlen személy bement, és amíg ő aludt, addig a konyhában lévő telefonját és pénztárcáját az abban lévő személyi iratokkal és bankkártyával ellopta. A tolvaj a kerítésen átmászott, míg a lakásba azért tudott bejutni, mert annak ajtaja részben nyitott állapotban volt, hogy azon keresztül a kutya szabadon közlekedhessen a ház és a kert között. A sértett arról is beszámolt, hogy időközben az elkövető három alkalommal vásárolt is az ellopott bankkártyával, így részére összesen harmincezer forintot meghaladó kárt okozott.

A helyszínre irányított körzeti megbízott adatgyűjtést végzett, ennek során ismertté vált az elkövető személyleírása, továbbá az is, hogy a besurranást követően autóbusszal Várpalotára utazott. A veszprémi és a várpalotai rendőrök együttműködésének eredményeként egy 38 éves férfi került a nyomozók látókörébe, akit a lakásán elfogtak és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállítottak, majd kihallgatták gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Felhívjuk az ingatlan-tulajdonosok és bérlők figyelmét, hogy lakások bejárati ajtaját folyamatosan tartsák zárva, ellenkező esetben besurranásos lopás áldozatává válhatnak.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.