2020. október 22.
//
Előd névnap

Zártkörű ünnepségen adták át a Pannon Egyetem elismeréseit

2020. október 6. 4:00
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetemen - a járványhelyzet miatti korlátozások figyelembe vételével - zártkörű, ünnepélyes keretek között megtartott kitüntetésátadó ünnepségen adták az elmúlt időszakban esedékes egyetemi kitüntetéseket és címeket.

Régi hagyomány a Pannon Egyetemen, hogy kitüntetésekkel, díjakkal ismerik el munkatársaik és külső partnereik kiemelkedő teljesítményét, az intézmény fejlődése és eredményes működése érdekében végzett kiváló munkát. A járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedésekre tekintettel szűk körben, az érintettek jelenlétében zajlott az ünnepség, az érdeklődők – munkatársak, rokonok, barátok – az interneten keresztül kapcsolódhattak az eseményhez.


„A Pannon Egyetem rendkívül sikeres, hiszen a nemzetközi rangsorokban és a hazai egyetemek között is hosszú évek óta tartjuk vezető szerepünket, az elnyert pályázatok tekintetében pedig országosan, toronymagasan is elsők vagyunk. Ez meg is látszik az intézmény működésén és stabilitásán. Az itt elért eredményekhez a munkatársak és a partnerek támogató hozzáállása is elengedhetetlen, hiszen ezt az egyetemet azok teszik naggyá, akik az intézményt működésében is segítik. Ezért is rendkívül fontos, hogy elismerjük azokat a kollégáinkat, támogatóinkat, akik az egyetem sikereihez hozzájárulnak” – mondta el köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Gelencsér András (fotó: vehir archív)Gelencsér András (fotó: vehir archív)

„Büszkén mondhatom, hogy a Pannon Egyetem 2020-ban egy stabilan minőségi szolgáltatásokat és tevékenységeket nyújtó intézmény. Toronymagasan elsők vagyunk az arányos projektbevételekben, a kutatásfejlesztési bevételek számában, Magyarországon kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerrel bírunk mind a hazai, mind a nemzetközi területen. Az eredményességhez elengedhetetlen a jó infrastruktúra, a biztos pénzügyi háttér, de a legfontosabb egyértelműen az a közösség, amely ezt az intézményt működteti. Azt gondolom, a szenátus idén is bölcsen döntött, minden díjazott a saját területén már hosszú ideje végez eredményes munkát, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Pannon Egyetem fejlődése töretlen legyen” – fogalmazott Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellára. 

Idén az egyetem legmagasabb címét, a Pannon Egyetem Díszpolgára kitüntetést Timár Veronikának, a Veszprémi Magyar – Finn Egyesület örökös elnökének adományozták. A Pro Universitate Pannonica emlékérem arany fokozatát Tőrös Szilárd nyugalmazott egyetemi docens, a nagyezüst fokozatot Hortobágyi Ildikó egyetemi docens, illetve Királyné Varga Erzsébet ügyvivő szakértő vehette át. A Szenátus a Pro Universitate Pannonica emlékérem kisezüst fokozatát Banász Zsuzsanna egyetemi docensnek, Egedy Attila egyetemi docensnek és Vörösházi Zsolt János adjunktusnak adományozta.
A Szenátus döntése alapján a Sebestyén Attila Emlékérem kitüntetést Balogh Ágnes egyetemi docens, a Pannon Egyetem Szolgálatáért Emlékérem kitüntetést pedig Veres György tanársegéd vehette át.

(fotó: Pannon Egyetem)(fotó: Pannon Egyetem)

Az ünnepség keretében a Pannon Egyetem Szenátusa Címzetes egyetemi tanári címet adományozott Holló András, a MOL Nyrt. Finomítói Termékfejlesztés és Szolgáltató Központ vezetője részére. Holló András a Veszprémi Egyetemen végzett okleveles vegyészmérnökként és szerzett doktori fokozatot. Ezt követően a MOL Nyrt-nél helyezkedett el, ahol szakmai teljesítményével komoly hírnevet szerzett, és rendszeresen tart előadásokat a Pannon Egyetemen. Folyamatosan segíti az egyetem és a MOL Csoport közötti szakmai, oktatási és K + F tevékenységet. Intézeti tanszékvezetőként meghatározó szerepe volt az intézmény és a MOL között létrejövő újabb keretmegállapodás létrejöttében és a Kompetencia Központ pályázat előkészítésében. 

Az egyetem szenátusa Ovádi Pétert - a Pannon Egyetem egykori hallgatóját -, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, valamint Vigh László országgyűlési képviselőt a Pannónia Felsőoktatásért Díjjal tüntette ki. 

Vigh László 2006-tól országgyűlési képviselő, 2014-ig Zala megye 5. számú választókerületének, 2014-től pedig Zala megye 1. számú választókerületének képviseletében látja el megbízatását. Elkötelezetten képviseli a Zalaegerszegen folyó képzések, kutatási tevékenységek bővítését és azok további fejlesztéseit.

Csillag Zsolt, Ovádi Péter, Vigh László, Gelencsér András (fotó: Pannon Egyetem)Csillag Zsolt, Ovádi Péter, Vigh László, Gelencsér András (fotó: Pannon Egyetem)

Ovádi Péter jelentős szerepet vállal a Pannon Egyetem fejlesztésében, régiós szerepének erősítésében. Hatékonyan közreműködik a térségbeli vállalkozások, szakmai szervezetek és az egyetem közötti kapcsolat kialakításában, elmélyítésében. Tevékenységével segíti az egyetemi kutatások finanszírozását biztosító projektek létrejöttét, patronálja az intézmény harmadik missziós tevékenységét. Elhivatottan és eredményesen támogatja a Pannon Egyetemet stratégiai céljai elérésében, munkájával jelentősen hozzájárul a térség felsőoktatásának stabilitásához és fejlesztéséhez. 
 

vehir.hu

További cikkek

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesület között
Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesület között
A Pannon Egyetem képviseletében Gelencsér András rektor, valamint Csillag Zsolt kancellár, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatósági és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Szűcs Imre ezredes parancsnok, a Veszprémi Sportlövész Egyesület képviseletében pedig Nagy Ádám elnök ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködési megállapodást.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.
Az Egyetemen is megemlékeztek az aradi vértanúkról
Az Egyetemen is megemlékeztek az aradi vértanúkról
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja tartott megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc mártírjairól.
Új képzésben egyesíti az Ipar 4.0 és az adattudományi ismereteket a Pannon Egyetem
Új képzésben egyesíti az Ipar 4.0 és az adattudományi ismereteket a Pannon Egyetem
Nagy érdeklődés mellett indul el az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök- és szakemberképzés a Pannon Egyetemen. Az őszi félévben több mint 40 hallgató kezdi meg tanulmányait a Mérnöki Kar által indított kurzusokon.
Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium
Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium
A megállapodás célja keretet adni a kutatás-fejlesztés, az oktatás és a toborzás területén eddig vállalt tevékenységeknek, illetve továbbvinni azokat.