Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést

2020. október 9. 4:00
Két veszprémi cég, a Masterplast Nyrt. és a VIDEOTON HOLDING Zrt. összesen 3000 darab maszkot adományozott a városnak, amit a helyi oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben osztanak szét.

Mindkét nagyvállalat az elsők között vette ki a részét a koronavírus elleni védekezés támogatásából, ám járvány erősödésével ismét szükség van a segítségre. Ennek újabb fejezeteként a Masterplast Nyrt által biztosított alapanyagból és a Videoton Holding Zrt. finanszírozásában 20 000 db védőmaszkot gyártottak le – alapanyaggal együtt - 8 millió forint értékben, amelyet a vállalatok a nekik otthont adó megyék számára ajánlanak fel. Így most Veszprémben 3 000 db maszkot adtak át, amelyet elsősorban szociális és oktatási intézményekbe szánnak.

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes kivitelezéssel készülnek. Az eszköz egyébként többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a maszk belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. A fejgumizásnak köszönhetően a védőeszköz az orvosi maszkoknál kényelmesebb viseletet biztosít.

Az adományt kedd délelőtt adták át a cég képviselői Hegedűs Barbara alpolgármesternek, aki a Városháza előtti téren az átvételkor elmondta: külön öröm számára, hogy a helyi, teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cégeknek ilyen fontos a társadalmi szerepvállalás. Hozzátette, hogy a maszkokat a város oktatási, egészségügyi, valamint szociális intézményeibe szállítják majd, ott fogják használni őket.

A Veszprém megyei adomány mellett a két cég további maszkokat juttat Fejér és Somogy megyébe is.

A mostani adomány mellett a Masterplast további 100.000 darab maszk gyártásához biztosít ingyenesen alapanyagot bízva abban, hogy a Videotonnal közös együttműködéshez hasonló módon más vállalatok is részt vállalnak a kezdeményezésben.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt útfelújítás Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt A város megoldja a csapadékvíz elvezetését, felújítják a járdát, a közvilágítást, felfestik a parkolóhelyeket és persze új burkolatot is kap a Szent István utca közel félkilométeres szakaszon. A nagyobb lezárások jövő héten kezdődnek, a munkákkal pedig szeptemberig végeznek teljesen – tudtuk meg a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármestertől. 2024. március 21. 16:02 Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 Abszolút többséggel megszavazták a VEDIÖK új elnökségét közélet Abszolút többséggel megszavazták a VEDIÖK új elnökségét A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat tisztújítását hétfő délelőtt tartották a Városháza Kossuth-termében, ahol a tagok abszolút többséggel megszavazták az új elnökséget Gazgyik Dominik és Takáts Máté személyében.   2024. március 11. 15:25 A fiatalok lakhatási támogatása is napirendi pont volt az Ifjúsági Kerekasztal ülésen A fiatalok lakhatási támogatása is napirendi pont volt az Ifjúsági Kerekasztal ülésen Szerda délután a Polgármesteri Hivatal B épületében gyűltek össze a fiatalok, hogy az őket érintő jövőbeli témákról beszélgessenek Hegedűs Barbara alpolgármesterrel. 2024. március 6. 22:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.