Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

2022 végéig ismét 5 százalék lesz a lakásépítési áfa

2020. október 9. 4:00 // Forrás: mti
A 2022 végéig zajló építkezések esetében ismét 5 százalék lesz a lakásépítés áfája - jelentette be Orbán Viktor kormányfő szerdán.

A miniszterelnök, beszámolva a szerdai kormányülésről, kifejtette: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy új otthonteremtési program pilléreit terjesztette elő, ebből az 5 százalékos áfát el is fogadta a kabinet. Közölte azt is, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs előterjesztésére adókönnyítésekről, gazdaságélénkítő lépésekről is döntöttek.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban azt a döntést hozták, hogy még nem kell műtéteket halasztani. Most úgy látni ugyanis, hogy a következő három hétben - bár felszálló ágban marad a járvány - nem várható olyan nagy arányú változás, amely a soron következő, ütemezett ellátások, műtétek lemondásához vezetne. Jelenleg az úgynevezett "elsőlépcsős" kórházakban folyik a koronavírus-fertőzöttek kezelése - közölte, hozzátéve, hogy a vezényeltek száma még nem érte el az összes orvos és ápoló egy százalékát sem.

A kedden megszavazott orvosbéremelést kommentálva Orbán Viktor azt a kérdést tette fel: "mikor, ha nem most?" Hét-nyolc hónapig még el fog tartani a járvány, és amíg nincs vakcina, addig nincs "szabadulás", így az orvosokra óriási teher hárul - mutatott rá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.