Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letartóztatták a rablókat

2020. október 14. 4:00 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Letartóztatását indítványozta az Ajkai Járási Ügyészség annak a két 18 éves, nyirádi és zirci fiatalnak, akik október 9-én késő éjszaka kiraboltak egy férfit Ajkán.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak este 11 óra után távoztak a vasútállomás közelében lévő kocsmából, amikor felfigyeltek a sértettre. Egyikük cigarettát kért a náluk jóval idősebb, 60-as éveiben járó férfitól, aki közölte, hogy nem dohányzik és megkérdezte a fiataloktól, hogy merre található a buszpályaudvar.

A gyanúsítottak ezután a belvárosba mentek, majd visszafordultak az autóbuszállomás felé, amikor újra meglátták a sértettet. Az egyik elkövető ekkor felvetette, hogy a férfinak biztos van pénze, vegyék elő tőle, amibe a társa bele is egyezett.

Követték a férfit, majd a buszpályaudvar előtti parkban utolérték, ahol egy sötét, bokros résznél rátámadtak, bántalmazták, és a földön fekvő sértett zsebeit átkutatva, a nadrágzsebében talált pár száz forintot elvették.

Az ajkai rendőrök röviddel a bűncselekmény elkövetése után a fiatalokat elfogták.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványára a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte, miután megállapította, hogy a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt velük szemben. A végzés nem végleges.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.