2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesület között

2020. október 19. 4:10
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem képviseletében Gelencsér András rektor, valamint Csillag Zsolt kancellár, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatósági és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Szűcs Imre ezredes parancsnok, a Veszprémi Sportlövész Egyesület képviseletében pedig Nagy Ádám elnök ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködési megállapodást.

A megállapodás célja az oktatási együttműködés megvalósítása a honvédelmi nevelésben, honvédelmi ismeretek gyakorlati anyagának közvetítésében, valamint a hallgatói kötelező testnevelés rendszerében vállalt szerepekben.

„A Pannon Egyetem a hazai felsőoktatásban élenjárt a kötelező testnevelés tantervbe emelésében éppúgy, mint a Honvédelmi ismeretek tárgy bevezetésében. Jelen együttműködési szerződés aláírásával az egyetemen a testnevelés tantárgy amúgy is széles sportági kínálata újabb, helyben űzhető sportággal bővül, ami egyben a katonai hivatás iránt fogékony fiatalok számára is vonzó lehetőség érdeklődésük felkeltésére.” – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A Pannon Egyetem hallgatói a VSE és a Testnevelési és Sport Intézet összefogásából lövészeti gyakorlatot teljesíthetnek majd a honvédelmi ismeretek keretében.
„Úgy gondolom az együttműködés mindhárom fél szempontjából hasznos: sok hallgató megismerkedhet a lövészettel, amit egyesületünk hasznos csapatépítő és fejlesztő sportágnak tart; valamint új tagokat is toborozhatunk. Egyesületünk a honvédelmet is szívügyének tekinti, az együttműködésünknek hála hozzájárulhatunk a honvédelmi képzés sikerességéhez is.” – emelte ki Nagy Ádám a Veszprémi Sportlövész Egyesület elnöke.

A megállapodás szerint továbbá az önkéntes tartalékos jogviszonnyal bíró hallgatók fizikai kiképzése innentől beszámít az abszolutórium kiadásának feltételeként teljesítendő kötelező testnevelésbe. 

„Veszprém igazi katonaváros. Évek óta kiváló a kapcsolat a Magyar Honvédség és a Pannon Egyetem között. Nem véletlen, hogy pár nappal ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium és az egyetem aláírt egy megállapodás, az eddigi együttműködés megerősítése érdekében. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ vonatkozásában is egy igen sikeres együttműködésről beszélhetünk. A Pannon Egyetemen az országban először nyitottunk külső helyszínen Toborzó Irodát. Látva az egyetemisták érdeklődését, indítottunk szeptemberben egy képzést, ahol a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődő fiatalok, gyakorlati ismereteket, illetve tapasztalatokat is szerezhetnek.” – tette hozzá Szűcs Imre ezredes parancsnok.

Az együttműködés célja továbbá a hallgatói létszám, valamint a hallgatói gyakorlati képzés színvonalának növelése, a Felek közötti szorosabb együttműködés kialakítása, közös projektek felkutatása és végrehajtása, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer működtetéséhez és támogatásához kapcsolódó együttműködés.
 

vehir.hu

További cikkek

Kültéri jógapont épül Veszprémben
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
Gripenekre és harcihelikopterekre is lehet számítani a következő napokban
Gripenekre és harcihelikopterekre is lehet számítani a következő napokban
Összehangolt levegő-föld éleslövészetet tart a Magyar Honvédség a Veszprém melletti lőtéren április 19-21 között. A következő két hétben pedig a Gripenek is részben Veszprém környékén hajtják végre a szokásos éjszakai repülési gyakorlatukat. A Honvédség így is törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.