2020. október 20.
//
Vendel névnap

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesület között

A Pannon Egyetem képviseletében Gelencsér András rektor, valamint Csillag Zsolt kancellár, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatósági és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Szűcs Imre ezredes parancsnok, a Veszprémi Sportlövész Egyesület képviseletében pedig Nagy Ádám elnök ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködési megállapodást.

A megállapodás célja az oktatási együttműködés megvalósítása a honvédelmi nevelésben, honvédelmi ismeretek gyakorlati anyagának közvetítésében, valamint a hallgatói kötelező testnevelés rendszerében vállalt szerepekben.

„A Pannon Egyetem a hazai felsőoktatásban élenjárt a kötelező testnevelés tantervbe emelésében éppúgy, mint a Honvédelmi ismeretek tárgy bevezetésében. Jelen együttműködési szerződés aláírásával az egyetemen a testnevelés tantárgy amúgy is széles sportági kínálata újabb, helyben űzhető sportággal bővül, ami egyben a katonai hivatás iránt fogékony fiatalok számára is vonzó lehetőség érdeklődésük felkeltésére.” – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A Pannon Egyetem hallgatói a VSE és a Testnevelési és Sport Intézet összefogásából lövészeti gyakorlatot teljesíthetnek majd a honvédelmi ismeretek keretében.
„Úgy gondolom az együttműködés mindhárom fél szempontjából hasznos: sok hallgató megismerkedhet a lövészettel, amit egyesületünk hasznos csapatépítő és fejlesztő sportágnak tart; valamint új tagokat is toborozhatunk. Egyesületünk a honvédelmet is szívügyének tekinti, az együttműködésünknek hála hozzájárulhatunk a honvédelmi képzés sikerességéhez is.” – emelte ki Nagy Ádám a Veszprémi Sportlövész Egyesület elnöke.

A megállapodás szerint továbbá az önkéntes tartalékos jogviszonnyal bíró hallgatók fizikai kiképzése innentől beszámít az abszolutórium kiadásának feltételeként teljesítendő kötelező testnevelésbe. 

„Veszprém igazi katonaváros. Évek óta kiváló a kapcsolat a Magyar Honvédség és a Pannon Egyetem között. Nem véletlen, hogy pár nappal ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium és az egyetem aláírt egy megállapodás, az eddigi együttműködés megerősítése érdekében. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ vonatkozásában is egy igen sikeres együttműködésről beszélhetünk. A Pannon Egyetemen az országban először nyitottunk külső helyszínen Toborzó Irodát. Látva az egyetemisták érdeklődését, indítottunk szeptemberben egy képzést, ahol a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődő fiatalok, gyakorlati ismereteket, illetve tapasztalatokat is szerezhetnek.” – tette hozzá Szűcs Imre ezredes parancsnok.

Az együttműködés célja továbbá a hallgatói létszám, valamint a hallgatói gyakorlati képzés színvonalának növelése, a Felek közötti szorosabb együttműködés kialakítása, közös projektek felkutatása és végrehajtása, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer működtetéséhez és támogatásához kapcsolódó együttműködés.
 

vehir.hu

További cikkek

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot
Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.