Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Óvodát, orvosi rendelőt és temetőt újítottak meg Olaszfaluban

2020. október 21. 4:00
A Magyar Falu Program keretében három helyszínen végeztek fejlesztéseket.

Olaszfalu összesen 13 millió forint kormányzati támogatást kapott legutóbb a Magyar Falu Program keretében. A bakonyi község három helyszínen, négy nyertes pályázat során hajtott végre beruházásokat 2020-ban.

Az orvosi rendelőben 1 millió forintért cserélték le a 22 éves gázkazánt és adományoztak 2 millió forintnyi orvosi eszközt a háziorvos részére. Az óvoda több mint 40 éves kerítését és udvarát 5 millió forintból építették újjá, az Olaszfalui Római Katolikus Plébánia 5 millió forint támogatást kapott, melyből urnafalat építettek és a ravatalozó környékét térkövezték.

-  A falu életében nagy előrelépést és segítséget jelent a Magyar Falu Program, hisz önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna megvalósítani- nyilatkozta portálunknak a pénteki projektátadókon a beruházásokkal kapcsolatban Boriszné Hanich Edit polgármester. Mint mondta, a most lezárult projektelemek mellett további fejlesztések várhatók Olaszfaluban, hisz a Magyar Falu Program keretében a Major utca felújítására is nyertek pénzt, illetve a csapadékvíz-elvezetés tervezése is folyamatban van a Településfejlesztési Operatív Programban. Olaszfalu 2019-ben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerzett sikerrel 15 millió forintos támogatást járdafelújításra.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program projektátadóján gratulált a közösségnek, majd úgy fogalmazott: Olaszfaluban mindig történik valami, hisz az itteni polgármester mindig tudja mire van szüksége a helyi lakosoknak és sikeresen megtalálja annak módját, hogy a pályázatok által is fejlessze a települést.

Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Történetének legsötétebb napjára emlékszik Olaszfalu Történetének legsötétebb napjára emlékszik Olaszfalu 1945 márciusában, a világháború utolsó heteiben a szovjetek lemészárolták a falu férfi lakosságát.  2024. március 24. 14:53 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.