2021. november 29.
//
Taksony névnap

Óvodát, orvosi rendelőt és temetőt újítottak meg Olaszfaluban

2020. október 21. 3:00
A Magyar Falu Program keretében három helyszínen végeztek fejlesztéseket.

Olaszfalu összesen 13 millió forint kormányzati támogatást kapott legutóbb a Magyar Falu Program keretében. A bakonyi község három helyszínen, négy nyertes pályázat során hajtott végre beruházásokat 2020-ban.

Az orvosi rendelőben 1 millió forintért cserélték le a 22 éves gázkazánt és adományoztak 2 millió forintnyi orvosi eszközt a háziorvos részére. Az óvoda több mint 40 éves kerítését és udvarát 5 millió forintból építették újjá, az Olaszfalui Római Katolikus Plébánia 5 millió forint támogatást kapott, melyből urnafalat építettek és a ravatalozó környékét térkövezték.

-  A falu életében nagy előrelépést és segítséget jelent a Magyar Falu Program, hisz önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna megvalósítani- nyilatkozta portálunknak a pénteki projektátadókon a beruházásokkal kapcsolatban Boriszné Hanich Edit polgármester. Mint mondta, a most lezárult projektelemek mellett további fejlesztések várhatók Olaszfaluban, hisz a Magyar Falu Program keretében a Major utca felújítására is nyertek pénzt, illetve a csapadékvíz-elvezetés tervezése is folyamatban van a Településfejlesztési Operatív Programban. Olaszfalu 2019-ben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerzett sikerrel 15 millió forintos támogatást járdafelújításra.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program projektátadóján gratulált a közösségnek, majd úgy fogalmazott: Olaszfaluban mindig történik valami, hisz az itteni polgármester mindig tudja mire van szüksége a helyi lakosoknak és sikeresen megtalálja annak módját, hogy a pályázatok által is fejlessze a települést.

Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Településfásítási Program: szivarfákat ültettek Olaszfalun
Településfásítási Program: szivarfákat ültettek Olaszfalun
Az Európai Unió és az Agrárminisztérium támogatásával 30 szivarfát ültettek el Olaszfalun, amely az országos Településfásítási Program újabb állomása volt.
Októberben fontos pályázati lehetőség nyílik meg a civileknek
Októberben fontos pályázati lehetőség nyílik meg a civileknek
Civil szervezeteknek szervezett információs napot a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ kedden.
A legjobb kóbor állat az, amelyik meg sem születik
A legjobb kóbor állat az, amelyik meg sem születik
Közel félmilliárd forintot osztottak szét a települések között a Magyar Falu Programon belül, hogy minél több négylábúnál végezhessék el az ivartalanítást, valamint a kötelező chipelést és a védőoltások beadását. Mindez országosan 14 ezer négylábút érint majd. Ovádi Péter, a Magyar Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos azt ígérte, jövőre is folytatódik a program.
A szombat a krumpliról szólt Olaszfaluban
A szombat a krumpliról szólt Olaszfaluban
Igaz, hogy az idei szárazság miatt kevesebb lett a burgonya, de a krumplifesztivál nem maradhatott el a bakonyi településen. A megnyitón a helyi fejlesztésekről beszéltek.
Játszótér épült, utak újultak meg Márkón
Játszótér épült, utak újultak meg Márkón
Új játszótér épült Márkón a Magyar Falu Program keretében, a település utcái is egymás után újulnak meg.