2021. május 8.
//
Mihály névnap

Óvodát, orvosi rendelőt és temetőt újítottak meg Olaszfaluban

2020. október 21. 4:00
A Magyar Falu Program keretében három helyszínen végeztek fejlesztéseket.

Olaszfalu összesen 13 millió forint kormányzati támogatást kapott legutóbb a Magyar Falu Program keretében. A bakonyi község három helyszínen, négy nyertes pályázat során hajtott végre beruházásokat 2020-ban.

Az orvosi rendelőben 1 millió forintért cserélték le a 22 éves gázkazánt és adományoztak 2 millió forintnyi orvosi eszközt a háziorvos részére. Az óvoda több mint 40 éves kerítését és udvarát 5 millió forintból építették újjá, az Olaszfalui Római Katolikus Plébánia 5 millió forint támogatást kapott, melyből urnafalat építettek és a ravatalozó környékét térkövezték.

-  A falu életében nagy előrelépést és segítséget jelent a Magyar Falu Program, hisz önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna megvalósítani- nyilatkozta portálunknak a pénteki projektátadókon a beruházásokkal kapcsolatban Boriszné Hanich Edit polgármester. Mint mondta, a most lezárult projektelemek mellett további fejlesztések várhatók Olaszfaluban, hisz a Magyar Falu Program keretében a Major utca felújítására is nyertek pénzt, illetve a csapadékvíz-elvezetés tervezése is folyamatban van a Településfejlesztési Operatív Programban. Olaszfalu 2019-ben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerzett sikerrel 15 millió forintos támogatást járdafelújításra.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program projektátadóján gratulált a közösségnek, majd úgy fogalmazott: Olaszfaluban mindig történik valami, hisz az itteni polgármester mindig tudja mire van szüksége a helyi lakosoknak és sikeresen megtalálja annak módját, hogy a pályázatok által is fejlessze a települést.

Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.
Megújul az olaszfalusi bekötőút
Megújul az olaszfalusi bekötőút
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,3 kilométeren újul meg a 82109-es jelű út.