2020. november 29.
//
Taksony névnap

Embercsempészt fogtak a hétvégén Inotánál

2020. október 28. 4:00
police.hu

A Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve szombat este a 8-as számú főúton, Várpalota-Inota határában állítottak meg - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján - egy lengyel rendszámú, Citroen típusú autót, amely Veszprém felé haladt.

Az autóban a sofőrön kívül tíz, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Minden utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A 28 éves lengyel sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu