Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A Veszprém városi szociális intézményben nincs koronavírus gócpont

2020. november 1. 4:01
A megyeszékhely szociális intézménye továbbra sem számít koronavírusos gócpontnak, a megye távolabbi részén viszont már aggasztóbb a helyzet. A Veszprém városi intézmény vezetőjét személyesen kérdeztük a fertőzések számáról.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy az egyik veszprémi szociális intézményben koronavírus gócpont alakult ki, a 250-nél is több fertőzött miatt a megyei statisztikák is hirtelen megugrottak. A hír így önmagában nem számít „fake news-nak”, viszont szükséges leszögezni, hogy

az érintett intézmény nem Veszprém városában található, hanem a Dákán lévő Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az érintett, annak is a csabrendeki telephelye.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az intézmény telephelyén 55 ápoló és 204 gondozott betegedett meg.

Arról, hogy a koronavírus mennyire jelent meg a veszprémi Egyesített Szociális Intézményben, amelynek Veszprém városban 4, Herenden pedig egy telephelye van, Győri Piroskát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Győri Piroska (archív fotó)Győri Piroska (archív fotó)

A 137 férőhelyes bentalásos intézményükben 9 ellátott és 7 dolgozó esetében tudnak koronavírus fertőzésről. Közülük többen tünetmentesek.

Az intézményben a minisztérium és a népegészségügyi központ protokolja van érvényben, tehát naponta ellenőrzik a testhőmérsékletet, amit adminisztrálnak, látogatási tilalom van érvényben, ezen kívül az intézményben folyamatosak a fertőtlenítések, valamint a védőfelszerelések használata.

A tisztítószerek és védőfelszerelések beszerzése folyamatos, az ellátásban akadozás nincs Győri Piroska tájékoztatása szerint.

Az intézménvezető portálunknak elmondta, hogy kollégái keményen dolgoznak azért, hogy megóvják az időseket, valamint a saját egészségüket is megőrizzék, továbbá a háziorvosok kiváló emberi és szakmai hozzáállása is segíti a munkájukat. A legfontosabb céljuk jelenleg, hogy a megbetegedések számát alacsony szinten tartsák a kezelhető mederben.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.