2020. november 29.
//
Taksony névnap

A Veszprém városi szociális intézményben nincs koronavírus gócpont

A megyeszékhely szociális intézménye továbbra sem számít koronavírusos gócpontnak, a megye távolabbi részén viszont már aggasztóbb a helyzet. A Veszprém városi intézmény vezetőjét személyesen kérdeztük a fertőzések számáról.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy az egyik veszprémi szociális intézményben koronavírus gócpont alakult ki, a 250-nél is több fertőzött miatt a megyei statisztikák is hirtelen megugrottak. A hír így önmagában nem számít „fake news-nak”, viszont szükséges leszögezni, hogy

az érintett intézmény nem Veszprém városában található, hanem a Dákán lévő Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az érintett, annak is a csabrendeki telephelye.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az intézmény telephelyén 55 ápoló és 204 gondozott betegedett meg.

Arról, hogy a koronavírus mennyire jelent meg a veszprémi Egyesített Szociális Intézményben, amelynek Veszprém városban 4, Herenden pedig egy telephelye van, Győri Piroskát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Győri Piroska (archív fotó)Győri Piroska (archív fotó)

A 137 férőhelyes bentalásos intézményükben 9 ellátott és 7 dolgozó esetében tudnak koronavírus fertőzésről. Közülük többen tünetmentesek.

Az intézményben a minisztérium és a népegészségügyi központ protokolja van érvényben, tehát naponta ellenőrzik a testhőmérsékletet, amit adminisztrálnak, látogatási tilalom van érvényben, ezen kívül az intézményben folyamatosak a fertőtlenítések, valamint a védőfelszerelések használata.

A tisztítószerek és védőfelszerelések beszerzése folyamatos, az ellátásban akadozás nincs Győri Piroska tájékoztatása szerint.

Az intézménvezető portálunknak elmondta, hogy kollégái keményen dolgoznak azért, hogy megóvják az időseket, valamint a saját egészségüket is megőrizzék, továbbá a háziorvosok kiváló emberi és szakmai hozzáállása is segíti a munkájukat. A legfontosabb céljuk jelenleg, hogy a megbetegedések számát alacsony szinten tartsák a kezelhető mederben.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 152 beteg, 6268-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6268 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.