Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprém városi szociális intézményben nincs koronavírus gócpont

2020. november 1. 4:01
A megyeszékhely szociális intézménye továbbra sem számít koronavírusos gócpontnak, a megye távolabbi részén viszont már aggasztóbb a helyzet. A Veszprém városi intézmény vezetőjét személyesen kérdeztük a fertőzések számáról.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy az egyik veszprémi szociális intézményben koronavírus gócpont alakult ki, a 250-nél is több fertőzött miatt a megyei statisztikák is hirtelen megugrottak. A hír így önmagában nem számít „fake news-nak”, viszont szükséges leszögezni, hogy

az érintett intézmény nem Veszprém városában található, hanem a Dákán lévő Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az érintett, annak is a csabrendeki telephelye.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az intézmény telephelyén 55 ápoló és 204 gondozott betegedett meg.

Arról, hogy a koronavírus mennyire jelent meg a veszprémi Egyesített Szociális Intézményben, amelynek Veszprém városban 4, Herenden pedig egy telephelye van, Győri Piroskát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Győri Piroska (archív fotó)Győri Piroska (archív fotó)

A 137 férőhelyes bentalásos intézményükben 9 ellátott és 7 dolgozó esetében tudnak koronavírus fertőzésről. Közülük többen tünetmentesek.

Az intézményben a minisztérium és a népegészségügyi központ protokolja van érvényben, tehát naponta ellenőrzik a testhőmérsékletet, amit adminisztrálnak, látogatási tilalom van érvényben, ezen kívül az intézményben folyamatosak a fertőtlenítések, valamint a védőfelszerelések használata.

A tisztítószerek és védőfelszerelések beszerzése folyamatos, az ellátásban akadozás nincs Győri Piroska tájékoztatása szerint.

Az intézménvezető portálunknak elmondta, hogy kollégái keményen dolgoznak azért, hogy megóvják az időseket, valamint a saját egészségüket is megőrizzék, továbbá a háziorvosok kiváló emberi és szakmai hozzáállása is segíti a munkájukat. A legfontosabb céljuk jelenleg, hogy a megbetegedések számát alacsony szinten tartsák a kezelhető mederben.

vehir.hu
további cikkek
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. ma 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. ma 11:28 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.