Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprém városi szociális intézményben nincs koronavírus gócpont

2020. november 1. 4:01
A megyeszékhely szociális intézménye továbbra sem számít koronavírusos gócpontnak, a megye távolabbi részén viszont már aggasztóbb a helyzet. A Veszprém városi intézmény vezetőjét személyesen kérdeztük a fertőzések számáról.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy az egyik veszprémi szociális intézményben koronavírus gócpont alakult ki, a 250-nél is több fertőzött miatt a megyei statisztikák is hirtelen megugrottak. A hír így önmagában nem számít „fake news-nak”, viszont szükséges leszögezni, hogy

az érintett intézmény nem Veszprém városában található, hanem a Dákán lévő Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az érintett, annak is a csabrendeki telephelye.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az intézmény telephelyén 55 ápoló és 204 gondozott betegedett meg.

Arról, hogy a koronavírus mennyire jelent meg a veszprémi Egyesített Szociális Intézményben, amelynek Veszprém városban 4, Herenden pedig egy telephelye van, Győri Piroskát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Győri Piroska (archív fotó)Győri Piroska (archív fotó)

A 137 férőhelyes bentalásos intézményükben 9 ellátott és 7 dolgozó esetében tudnak koronavírus fertőzésről. Közülük többen tünetmentesek.

Az intézményben a minisztérium és a népegészségügyi központ protokolja van érvényben, tehát naponta ellenőrzik a testhőmérsékletet, amit adminisztrálnak, látogatási tilalom van érvényben, ezen kívül az intézményben folyamatosak a fertőtlenítések, valamint a védőfelszerelések használata.

A tisztítószerek és védőfelszerelések beszerzése folyamatos, az ellátásban akadozás nincs Győri Piroska tájékoztatása szerint.

Az intézménvezető portálunknak elmondta, hogy kollégái keményen dolgoznak azért, hogy megóvják az időseket, valamint a saját egészségüket is megőrizzék, továbbá a háziorvosok kiváló emberi és szakmai hozzáállása is segíti a munkájukat. A legfontosabb céljuk jelenleg, hogy a megbetegedések számát alacsony szinten tartsák a kezelhető mederben.

vehir.hu
további cikkek
Közösségi tér nőtt ki a vár alatti szlemesedő telekből Európa Kulturális Fővárosa Közösségi tér nőtt ki a vár alatti szlemesedő telekből Átadták a Közgáz egykori tornatermében és környezetében kialakított új rendezvényközpontot pénteken. tegnap 16:30 Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának közlekedés Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban. tegnap 11:14 Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben Közel százmillió forintos EKF-támogatással újította meg, illetve bővítette a közösségi- és játszótereket Veszprém különböző területein a VKSZ Zrt. tegnap 14:28 A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk kereszténység A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk A klímaváltozás témája, a mesterséges intelligencia térhódításának kérdésköre, a fiatalok helyezete, a média működése, ezek mind-mind olyan társadalmi témák, amelyekre az egyháznak konkrét válaszai vannak. A közelgő országos Katolikus Társadalmi Napokon ezek is terítékre kerülnek Veszprémben. 2023. szeptember 21. 15:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.