Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

A Veszprém városi szociális intézményben nincs koronavírus gócpont

2020. november 1. 4:01
A megyeszékhely szociális intézménye továbbra sem számít koronavírusos gócpontnak, a megye távolabbi részén viszont már aggasztóbb a helyzet. A Veszprém városi intézmény vezetőjét személyesen kérdeztük a fertőzések számáról.

Futótűzként terjedt a hír a napokban, hogy az egyik veszprémi szociális intézményben koronavírus gócpont alakult ki, a 250-nél is több fertőzött miatt a megyei statisztikák is hirtelen megugrottak. A hír így önmagában nem számít „fake news-nak”, viszont szükséges leszögezni, hogy

az érintett intézmény nem Veszprém városában található, hanem a Dákán lévő Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az érintett, annak is a csabrendeki telephelye.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az intézmény telephelyén 55 ápoló és 204 gondozott betegedett meg.

Arról, hogy a koronavírus mennyire jelent meg a veszprémi Egyesített Szociális Intézményben, amelynek Veszprém városban 4, Herenden pedig egy telephelye van, Győri Piroskát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Győri Piroska (archív fotó)Győri Piroska (archív fotó)

A 137 férőhelyes bentalásos intézményükben 9 ellátott és 7 dolgozó esetében tudnak koronavírus fertőzésről. Közülük többen tünetmentesek.

Az intézményben a minisztérium és a népegészségügyi központ protokolja van érvényben, tehát naponta ellenőrzik a testhőmérsékletet, amit adminisztrálnak, látogatási tilalom van érvényben, ezen kívül az intézményben folyamatosak a fertőtlenítések, valamint a védőfelszerelések használata.

A tisztítószerek és védőfelszerelések beszerzése folyamatos, az ellátásban akadozás nincs Győri Piroska tájékoztatása szerint.

Az intézménvezető portálunknak elmondta, hogy kollégái keményen dolgoznak azért, hogy megóvják az időseket, valamint a saját egészségüket is megőrizzék, továbbá a háziorvosok kiváló emberi és szakmai hozzáállása is segíti a munkájukat. A legfontosabb céljuk jelenleg, hogy a megbetegedések számát alacsony szinten tartsák a kezelhető mederben.

vehir.hu
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.