Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

A Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának keretében elkészült a tanulmány, megjelent a szakmai kiadvány és elkezdődtek a képzések

2020. december 1. 4:00
A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program keretében elkészült a kérdőíves felmérés tanulmánya, a vállalkozók és munkavállalók kompetenciafejlesztő képzéséhez jegyzet kiadása, és elindultak a képzések.

A programot megvalósító szakmai érdekképviseletek folyamatos tájékoztatást adnak a nyilvánosság részére a program állásáról, mert a jelenlegi járványhelyzet és a fokozódó korlátozások indokolják a program folyamatos aktualizálását és az érintettek nyilvánosság útján történő tájékoztatását.

Az érdekképviseletek sikerként állapítják meg, hogy a járványhelyzet ellenére megvalósult a programba bevont vállalkozások mélyinterjúk útján történő kérdőíves felmérése, október hónapban megtörtént a kérdőívek feldolgozása.

A vállalkozók által adott válaszok összesítése nyomán elkészült a munkaerőpiaci programra vonatkozó tanulmány, és ezt a szakértők az érintettekkel leegyeztették. A tanulmány elkészítésével lehetővé vált, hogy a tapasztalatokról tájékoztatást adjanak a program során tervezett szakmai rendezvényeken, és a tapasztalatokat beépítsék a munkavállalók és vállalkozók kompetenciafejlesztésére vonatkozó ingyenes képzésbe.

A vállalkozói kérdőíves felmérés tapasztalatait tartalmazó tanulmányt a konzorciumi partnerek szakmai konzultáció keretében átadták azoknak a szakértőknek, akik tanácsadóként fogadják a problémákkal hozzájuk forduló vállalkozásokat a program honlapján, és korábbi sajtóközleményben is meghatározott tanácsadási helyszíneken és ügyfélfogadási időpontokban.

A konzorciumi partnerek által meghirdetett képzésekre folyamatos a vállalkozók és munkavállalók jelentkezése, a járványhelyzet ellenére biztosított a képzéseken való részvétel, amely hozzájárulhat a munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének javításához, az elhelyezkedés esélyeinek növeléséhez, vállalkozók esetében pedig a vendéglátó-idegenforgalmi szolgáltatás színvonalának emeléséhez.

Ehhez szakmai segítségként megjelent a konzorciumi partnerek kiadványa a speciális igényű ételek előállításáról és kérdéseiről a vendéglátásban, amely mind a munkavállalók, mind a vállalkozások részére hozzájárul a szakmai fejlődéshez. A program népszerűsítése érdekében a balatoni szezon utolsó időszakában megjelentek a program tájékoztató szórólapjai a vállalkozói érdeklődés fenntartása céljából.

A vállalkozói kiadvány, a szórólapok és a tanulmány felkerült a program önálló honlapjára, amely megtalálható a www.balatonimunkaero.hu oldalon, emellett a konzorciumi partnerek irodáiban. A konzorciumvezető KISOSZ helyi szervezete, a Kereskedők, Vállalkozók Veszprém megyei Képviselete fogadja a Balaton északi partjának érdeklődő vállalkozóit.

A programmal kapcsolatban további információ kérhető a programhoz kapcsolódó média kampány lebonyolítójától: Számadó Éva 06-30/9777143, evaszamado@yahoo.com

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Kékszalag Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Szombat 2 óra 40 perc 07 másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után a 456. helyen befutott az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco, amelyet a célban az abszolút győztes MLS Raiffeisen Fifty-Fifty csapatának tagjai köszöntöttek. 2024. július 20. 10:02 Elrajtolt a Kékszalag mezőnye Elrajtolt a Kékszalag mezőnye Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről csütörtökön reggel 9 órakor. 2024. július 18. 11:24 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.