2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Veszprémi iskolákat is fertőtlenítettek a katonák

A Magyar Honvédség kapta azt a feladatot, hogy az őszi szünetben fertőtlenítse a koronavírusban érintett oktatási intézményeket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma országszerte összesen 59 intézményt jelölt ki, ahol október 22. és november 1. között teljes fertőtlenítést kell végezni. Veszprémben három iskola került a listára, a megyében még egy pápai intézmény szerepel a felsoroltak között.

Péntek délelőtt a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban dolgozott a 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj. A két fertőtlenítő raj tizenkét fővel járta végig az intézmény helyiségeit és udvarát, hogy a DS-12 kézi permetezőikkel kiszórt, a MOL által gyártott Hygi Flow Rapiddal fertőtlenítsék a szennyezett felületeket. A katonák az épületben felülről lefelé, illetve a belső termek felől a kijáratok felé haladva végezték el a feladatot.

A 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj nagy tapasztalattal rendelkezik a fertőtlenítés terén, a tavaszi első hullám idején ők voltak azok, akik a közel ezer szociális illetve idősotthon fertőtlenítését is elvégezték.

Akkor csak szintenként tudtak haladni: meg kellett várniuk, amíg a bentlakó időseket egyik emeletről a másikra átköltöztetik. Ezúttal könnyebb dolguk van: az oktatási intézmények üresen állnak az őszi szünetben, így ezek fertőtlenítésével is gyorsan végeztek a katonák.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben
Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben
Tizennegyedik alkalommal tartottak baráti találkozót az egykori Légierő Parancsnokság veteránjai a Jutasi úti honvédségi sporttelepen.
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Nem csitulnak a kedélyek a kertvárosi közlekedés kapcsán
Nem csitulnak a kedélyek a kertvárosi közlekedés kapcsán
Nyolc hónap telt el a kertvárosi utcák forgalmi rendjének módosítása óta, amely – bár a lakosság bevonásával történt – sokaknak nem nyerte el a tetszését. Mielőtt finomhangolnák a rendszert, még egyszer vitára bocsátotta az önkormányzat a városrész közlekedését.
Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
A járvány okozta válság hatásairól és a magyar gazdaság kilátásairól tartott előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara rendezvényén Chikán Attila akadémikus, egyetemi tanár, korábbi (1998-1999) gazdasági miniszter.