2020. december 5.
//
Vilma névnap

Veszprémi iskolákat is fertőtlenítettek a katonák

A Magyar Honvédség kapta azt a feladatot, hogy az őszi szünetben fertőtlenítse a koronavírusban érintett oktatási intézményeket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma országszerte összesen 59 intézményt jelölt ki, ahol október 22. és november 1. között teljes fertőtlenítést kell végezni. Veszprémben három iskola került a listára, a megyében még egy pápai intézmény szerepel a felsoroltak között.

Péntek délelőtt a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban dolgozott a 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj. A két fertőtlenítő raj tizenkét fővel járta végig az intézmény helyiségeit és udvarát, hogy a DS-12 kézi permetezőikkel kiszórt, a MOL által gyártott Hygi Flow Rapiddal fertőtlenítsék a szennyezett felületeket. A katonák az épületben felülről lefelé, illetve a belső termek felől a kijáratok felé haladva végezték el a feladatot.

A 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj nagy tapasztalattal rendelkezik a fertőtlenítés terén, a tavaszi első hullám idején ők voltak azok, akik a közel ezer szociális illetve idősotthon fertőtlenítését is elvégezték.

Akkor csak szintenként tudtak haladni: meg kellett várniuk, amíg a bentlakó időseket egyik emeletről a másikra átköltöztetik. Ezúttal könnyebb dolguk van: az oktatási intézmények üresen állnak az őszi szünetben, így ezek fertőtlenítésével is gyorsan végeztek a katonák.

Söge
Domján Attila