2021. április 19.
//
Emma névnap

Kijárási tilalom alatt is lehet kutyát sétáltatni

Sikeres volt Ovádi Péter miniszteri biztos egyeztetése a miniszterelnökkel, a kijárási tilalom alatt sem szankcionálják azokat, akik leviszik a négylábú kedvenceiket sétálni este 8 és hajnali 5 között.

Ovádi Péter, Veszprém országgyűlési képviselője és a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelőslelős miniszteri biztos közösségi oldalán számolt be arról, hogy sikeresek voltak Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott egyeztetései, ezek szerint pedig a kedd éjféltől életbe lépő kijárási tilalom alatt is lehetőség lesz levinni a kutyákat sétálni.

Miniszterelnök úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a kormány részére tett, mintegy kétmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni. Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!

– áll a képviselő közleményében.

vehir.hu