Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Online mozizásra hívnak szombaton a Pannonfíling szervezői

2020. november 14. 4:00
Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amelyet a vírushelyzet miatt online tartanak meg. A fesztiválon hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit nézheti meg a közönség.

Dósay Norbert és Németh Csaba, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezői elmondták, az előzsűrizés során közel ötven nevezés közül választották ki a versenyprogram 18 rövidfilmjét.

- Nagyon örülünk neki, hogy az idei év nehézségei ellenére is szép számú nevezés érkezett, és a fesztivál továbbra is népszerű a hazai filmesek körében. A vírushelyzet miatt úgy gondoltuk, biztonságosabb módját kell találnunk a Pannonfíling megrendezésének, ezért döntöttünk úgy, hogy online tartjuk meg a rendezvényt - tudtuk meg a szervezőktől.

A Pannonfílingen idén is változatos alkotások várják a nézőket, hiszen a versenyprogramban szerepel animáció, szatirikus kisjátékfilm, dokumentum- és riportfilm.

A "rövid filmek hosszú napja" jelmondat továbbra is igaz, hiszen délelőtt 10 órától egészen estig tart a versenyprogram bemutatása, és a szervezők tervei szerint a filmekről való eszemcseréről sem kell lemondanunk, és a látottakról idén is lesz lehetőség a zsűrivel és a filmesekkel beszélgetni. A 16. Pannonfíling szakmai zsűrije Farkas Boglárka Angéla,a tavalyi találkozó győztes filmjének alkotója, Németh Rajmund, Veszprém-Balaton 2023 EKF filmes projektek, és Vranik Roland, filmrendező lesz.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó programját online lehet követni november 14-én, szombaton. A részletek megtalálhatók a pannonfiling.hu oldalon és a rendezvény közösségi média oldalán

vehir.hu
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.