Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén se aludjanak ki az ünnepi fények

2020. december 5. 4:00
A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen megfeledkezünk a karácsony közeledtéről, vagy már pánikszerűen olyan negatív gondolatok veszik birtokba mindennapjainkat, hogy a karácsony elmarad. Van egy jó hírem: a karácsony idén sem marad el, hiszen az ünnep varázsát nem veheti el tőled senki, mert az ott van belül, a szívedben.

November közepe van. A sötét utcákon a házak ablakából kiszűrődik a lámpafény. Mégis hiányzik valami. Legalábbis számomra. Hiányzik a belső fényünk, amit ilyentájt már kiengedünk magunkból és megmutatjuk a világnak. Az utca sötétsége nem szabad, hogy elnyomja a bennünk rejlő fényt és mi is sötétben tartsuk lelkünket.

Egyre több embertől hallom, hogy idén még a karácsony is elmarad…
Tény, hogy ebben az évben nem a megszokott módon ünnepeljük majd az év legszebb ünnepét. Való igaz, mostanában nehéz pozitívnak maradni, de pont most van rá a legnagyobb szükség.

Egy fontos dolgot viszont nem szabad elfelejtenünk: Az ünnepeinket nem tudják elvenni tőlünk, mert az ünnep nem a boltok polcain, ajándéktáskákban, vagy a bankszámlánkon van.
A karácsony a várakozás, az együtt sütött mézeskalács illata. A gyerekkori meséink elalvás előtt, a ropogó tűz hangja és a dédi évtizedek óta óvott süteményes füzete. Meg az anyukád diós bejglije és a dal is, amit minden évben már december eleje óta dúdolgatsz. A félelem és a kétségbeesettség helyett hozzuk el a karácsonyi csodát idén is és öntsünk lelket egymásba!

Az ünnep varázsát nem veheti el tőled senki, mert az ott van belül, a szívedben.

A napokban megérkeztek az első reklámfilmek is, melyek a karácsony ünnepi érzésének lángját fellobbanthatják bennünk. Először a Disney-től kaptuk meg a lehetőséget, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk.

Múló idő, veszteségek és az egymásra figyelés fontossága mellett a reklámban nemcsak az öröm és a boldogság jelenik meg, hanem a szomorúság, mely meghatódottságot fakaszt, mégpedig annak bemutatása által, mi történik akkor, ha eltávolodik egymástól nagyszülők és unokák nemzedéke.

A Disney nagyon ráérzett arra, hogy a világnak szüksége van egy kis léleksimogatásra. Többet nem is mondanék, szánjatok rá 3 percet és nézzétek meg. Belátjátok majd, úgy kell ez most mindenkinek, mint egy falat kenyér.

 „Idén karácsonykor adj valamit, amit csak Te adhatsz" – a legújabb Coca-Cola karácsonyi videó szlogenje. A cég idén is kitett magáért, ugyanis a kisfilmjük igazán szívbemarkolóra sikeredett, pláne ebben a koronavírusos időszakban. A megható reklámot az Oscar-díjas Taika Waititi rendezte, akinek nevéhez olyan filmek köthetőek,  mint a Thor: Ragnarök, a Jojo nyuszi, vagy a Vademberek hajszája.

Itt meg is tekintheted:

Bár még a karácsony egy kicsit odébb van, mégis elkezdhetjük már a hangolódást az ünnepekre, hisz a karácsony idén sem marad el…

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.