Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Idén se aludjanak ki az ünnepi fények

2020. december 5. 4:00
A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen megfeledkezünk a karácsony közeledtéről, vagy már pánikszerűen olyan negatív gondolatok veszik birtokba mindennapjainkat, hogy a karácsony elmarad. Van egy jó hírem: a karácsony idén sem marad el, hiszen az ünnep varázsát nem veheti el tőled senki, mert az ott van belül, a szívedben.

November közepe van. A sötét utcákon a házak ablakából kiszűrődik a lámpafény. Mégis hiányzik valami. Legalábbis számomra. Hiányzik a belső fényünk, amit ilyentájt már kiengedünk magunkból és megmutatjuk a világnak. Az utca sötétsége nem szabad, hogy elnyomja a bennünk rejlő fényt és mi is sötétben tartsuk lelkünket.

Egyre több embertől hallom, hogy idén még a karácsony is elmarad…
Tény, hogy ebben az évben nem a megszokott módon ünnepeljük majd az év legszebb ünnepét. Való igaz, mostanában nehéz pozitívnak maradni, de pont most van rá a legnagyobb szükség.

Egy fontos dolgot viszont nem szabad elfelejtenünk: Az ünnepeinket nem tudják elvenni tőlünk, mert az ünnep nem a boltok polcain, ajándéktáskákban, vagy a bankszámlánkon van.
A karácsony a várakozás, az együtt sütött mézeskalács illata. A gyerekkori meséink elalvás előtt, a ropogó tűz hangja és a dédi évtizedek óta óvott süteményes füzete. Meg az anyukád diós bejglije és a dal is, amit minden évben már december eleje óta dúdolgatsz. A félelem és a kétségbeesettség helyett hozzuk el a karácsonyi csodát idén is és öntsünk lelket egymásba!

Az ünnep varázsát nem veheti el tőled senki, mert az ott van belül, a szívedben.

A napokban megérkeztek az első reklámfilmek is, melyek a karácsony ünnepi érzésének lángját fellobbanthatják bennünk. Először a Disney-től kaptuk meg a lehetőséget, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk.

Múló idő, veszteségek és az egymásra figyelés fontossága mellett a reklámban nemcsak az öröm és a boldogság jelenik meg, hanem a szomorúság, mely meghatódottságot fakaszt, mégpedig annak bemutatása által, mi történik akkor, ha eltávolodik egymástól nagyszülők és unokák nemzedéke.

A Disney nagyon ráérzett arra, hogy a világnak szüksége van egy kis léleksimogatásra. Többet nem is mondanék, szánjatok rá 3 percet és nézzétek meg. Belátjátok majd, úgy kell ez most mindenkinek, mint egy falat kenyér.

 „Idén karácsonykor adj valamit, amit csak Te adhatsz" – a legújabb Coca-Cola karácsonyi videó szlogenje. A cég idén is kitett magáért, ugyanis a kisfilmjük igazán szívbemarkolóra sikeredett, pláne ebben a koronavírusos időszakban. A megható reklámot az Oscar-díjas Taika Waititi rendezte, akinek nevéhez olyan filmek köthetőek,  mint a Thor: Ragnarök, a Jojo nyuszi, vagy a Vademberek hajszája.

Itt meg is tekintheted:

Bár még a karácsony egy kicsit odébb van, mégis elkezdhetjük már a hangolódást az ünnepekre, hisz a karácsony idén sem marad el…

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Fárad a Tisza? Dóri Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. 2024. június 23. 23:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.