2022. január 19.
//
Sára névnap

Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester

2020. november 19. 10:01
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.

Az önkormányzat közgyűlésének munkaterve szerint november 19-én ültek volna össze a képviselők, hogy megvitassák a város ügyes-bajos dolgait, az időközben életbe léptetett rendkívüli jogrendben azonban – a tavaszihoz hasonlóan – a polgármester kezébe került a döntés joga. 

Porga Gyula az októberi közgyűlésenPorga Gyula az októberi közgyűlésen

A képviselők ennek ellenére ezúttal is megkapták az előterjesztéseket, Porga Gyula polgármester pedig a héten online egyeztetett, fogadta a kérdéseket, észrevételeket a napirendi pontokkal kapcsolatban, hogy döntéseit a képviselő-testület véleményét figyelembe véve hozza meg.

A novemberi előterjesztések között szerepelt a 2021-es évi költségvetés alapját jelentő vagyongazdálkodási irányelvek meghatározása; a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény és a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet intézményvezetőinek megbízása; valamint egy városi tőkealap létrehozása is.

A munkaterv szerint az idei utolsó közgyűlést december 17-én tartanák, de mivel a parlament 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, így valószínűleg azt sem rendezik meg a hagyományos keretek között.

Söge

További cikkek

Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
A célokkal egyetértenek, konstruktív javaslataikkal és építő jellegű kritikáikkal azok elérését szeretnék segíteni az ellenzéki frakció képviselői – hangzott el Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc szerdai évértékelő sajtótájékoztatóján.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.