Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester

2020. november 19. 10:01
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.

Az önkormányzat közgyűlésének munkaterve szerint november 19-én ültek volna össze a képviselők, hogy megvitassák a város ügyes-bajos dolgait, az időközben életbe léptetett rendkívüli jogrendben azonban – a tavaszihoz hasonlóan – a polgármester kezébe került a döntés joga. 

Porga Gyula az októberi közgyűlésenPorga Gyula az októberi közgyűlésen

A képviselők ennek ellenére ezúttal is megkapták az előterjesztéseket, Porga Gyula polgármester pedig a héten online egyeztetett, fogadta a kérdéseket, észrevételeket a napirendi pontokkal kapcsolatban, hogy döntéseit a képviselő-testület véleményét figyelembe véve hozza meg.

A novemberi előterjesztések között szerepelt a 2021-es évi költségvetés alapját jelentő vagyongazdálkodási irányelvek meghatározása; a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény és a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet intézményvezetőinek megbízása; valamint egy városi tőkealap létrehozása is.

A munkaterv szerint az idei utolsó közgyűlést december 17-én tartanák, de mivel a parlament 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, így valószínűleg azt sem rendezik meg a hagyományos keretek között.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.