Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester

2020. november 19. 10:01
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.

Az önkormányzat közgyűlésének munkaterve szerint november 19-én ültek volna össze a képviselők, hogy megvitassák a város ügyes-bajos dolgait, az időközben életbe léptetett rendkívüli jogrendben azonban – a tavaszihoz hasonlóan – a polgármester kezébe került a döntés joga. 

Porga Gyula az októberi közgyűlésenPorga Gyula az októberi közgyűlésen

A képviselők ennek ellenére ezúttal is megkapták az előterjesztéseket, Porga Gyula polgármester pedig a héten online egyeztetett, fogadta a kérdéseket, észrevételeket a napirendi pontokkal kapcsolatban, hogy döntéseit a képviselő-testület véleményét figyelembe véve hozza meg.

A novemberi előterjesztések között szerepelt a 2021-es évi költségvetés alapját jelentő vagyongazdálkodási irányelvek meghatározása; a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény és a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet intézményvezetőinek megbízása; valamint egy városi tőkealap létrehozása is.

A munkaterv szerint az idei utolsó közgyűlést december 17-én tartanák, de mivel a parlament 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, így valószínűleg azt sem rendezik meg a hagyományos keretek között.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 17:06 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.