Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Félidőhöz érkezett a veszprémi zöldhulladékgyűjtés

2020. november 27. 4:00
A eddigi tapasztalatokról adott ki közleményt Czaun János, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

"Túl vagyunk a félidőn a zöldhulladék gyűjtésben, Veszprém minden utcájában jártunk már egyszer, tegnap (hétfőn) a második körbe kezdtünk bele. Tapasztalatunk szerint sokkal nagyobb mennyiséget raknak ki az emberek, mint tavaly, és ezt a számok is alátámasztják: idén az első két hétben 231 tonna zöldhulladékot gyűjtöttünk a tavalyi 176 tonnával szemben - ez több, mint másfélszeres mennyiséget jelent" – írta közleményében Czaun.

"Ennek ellensúlyozására szombatonként is gyűjtjük a zöldhulladékot, november 21-én meg is történt az első gyűjtés négy járművel. A nagy mennyiségű hulladék elszállítása térségi összefogást igényel: Balatonalmádi szolgáltatója november hónapra egy gyűjtőjárművet biztosított számunkra, a balatonfüredi komposztáló telepen pedig szombaton is fogadják a Veszprémben gyűjtött zöldhulladékot."

"Sajnos minden kommunikációs erőfeszítésünk ellenére a lakosság gyakran csak akkor szembesül vele, hogy megindult a zöldhulladék gyűjtés, amikor elmegy a gyűjtőjármű a házuk előtt. Bár az első gyűjtő kör lezárult, újra jelentős mennyiségű zöldhulladék van az utcákon. Napi minimum két (lehetőség szerint három) gyűjtőjárművel folyamatosan végezzük a szolgáltatást, és a szabályosan kihelyezett zöld hulladékot mindenhonnan elszállítjuk."

"Aki nem szeretné igénybe venni a házhoz menő zöldhulladék gyűjtő szolgáltatásunkat, az nyitvatartási időben a Kistó utcai Hulladékudvarba is behozhatja a zöldhulladékot."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.