2021. január 18.
//
Piroska névnap

A nők elleni erőszak megszüntetéséért

2020. november 28. 4:25
VMRFK
A november 25-i világnap egyik fő üzenete, hogy senki ne legyen közömbös a környezetében élőkkel szemben.

Az ENSZ Közgyűlése november 25-ét nyilvánította a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává. A probléma – a nők elleni erőszak – minden társadalomban jelen van, azonban sok esetben rejtve marad félelem, szégyen vagy bizalmatlanság miatt. Az erőszak nemcsak a fizikai bántalmazásban, azaz a tettlegességben merül ki, hanem a szóbeli agresszió, a megfélemlítő, megalázó magatartás is ide tartozik.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kapcsolati erőszak elleni fellépést és annak megelőzését. A bűnmegelőzési előadók a korai felismerés és megelőzés érdekében személyes tanácsadással és drámapedagógiai szakemberek bevonásával keresik fel a középiskolás fiatalokat, továbbá interaktív, figyelemfelhívó kiállításokat és rendezvényeket szerveznek a témában.

A jelenség elleni küzdelemben fontos, hogy az erőszak ne maradjon rejtve. A sértettek bántalmazás esetén a rendőrséghez, a családvédelmi vagy segélyszolgálatok felé fordulhatnak segítségért.

A világnap egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, és ha családi vagy párkapcsolati erőszakról van tudomásunk, lehetőség szerint nyújtsunk segítséget az áldozatoknak, és legyünk támogató figyelemmel irántuk.

vehir.hu

További cikkek

Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat – köztük a veszprémi Beurer – döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kenderültetvényt rejtett az égő ház
Kenderültetvényt rejtett az égő ház
A tűzoltók egy berhidai házban keletkezett tűz oltásakor a padlástérben kábítószer-termesztésre utaló növényeket találtak.
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Hétvégén is folytatódott a szociális szférában dolgozók tesztelése, valamint az idős otthonokban élők beoltása koronavírus ellen.
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között