2021. január 18.
//
Piroska névnap

Egyelőre nem szigorít a kormány

2020. december 2. 4:00
Online sajtótájékoztatón számolt be a kormány koronavírussal kapcsolatos döntéseiről csütörtök délelőtt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Magyarországon a múlt heti adatokat figyelve az új fertőzések száma 3000-5000 között volt, ami a fertőzésszám mérséklődését, stagnálását mutatja. Megkezdődtek a tömeges tesztelések, így várható volt a szám mai növekedése, ezeket az eredményeket jövő héten értékeli a kormány – jelentetti ki a miniszter.

A kormány úgy döntött, hogy az eddigi intézkedéseket tartja fenn, a jövő heti kormányülésig ez nem változik.

Gulyás felelevenítette: az idősek vásárlási sávja annyiban tér el a tavaszitól, hogy ezúttal az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy kijelölt idősáv, amikor rajtuk kívül nem tartózkodhat más vásárló az üzletekben.

A vakcinákkal kapcsolatban elmondta: a kormány minden lehetséges forrásból igyekszik oltóanyagokat szerezni, de csak olyan hatóanyag kerülhet forgalomba, amit szigorú hazai vizsgálat ellenőriz. Az oltások önkéntesek és ingyenesek lesznek, mindenki maga döntheti el, hogy beadatja-e.

A magyar egészségügy képes ellátni a megnövekedett feladatokat, még mindig vannak szabad ágykapacitások, Gulyás szerint az egészségügy minden súlyos beteget maradéktalanul el tud látni.

vehir.hu