Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több útszakasz is megújul megyénkben

2020. november 30. 5:00
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Veszprém megyében a 8413-as jelű Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 2 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 0+000 és 2+095 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik belterületen a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, külterületen remix alapréteg építéséről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)

A Padragkút-Nyirád összekötő út 6+715 és 8+715 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező egy kilométeres szakaszon gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, további egy kilométeren pedig remix alapréteg építéséről. Ezt követően a teljes szakaszon kiegyenlítő réteg majd aszfalt kopóréteg, végül új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat, új tartós burkolati jeleket festenek fel, illetve felújítják a szakaszon található hidat.

A Zánka - Gyulakeszi összekötő út 0+000 és 1+584 kilométerszelvények közötti 1,5 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg, majd új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, és új tartós burkolati jelek festésére.

A Bakonygyepes - Tótvázsony összekötő út 10+738 és 11+470 kilométerszelvények, valamint 11+915 és 12+460 szelvények közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Felújítják a szakaszon található hidat, cserélik a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az utak szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közutak minden közlekedő megelégedésére szolgálnak majd, a térségben pedig betöltik a nekik szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. ma 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.