2021. április 15.
//
Tas, Anasztázia névnap

Több útszakasz is megújul megyénkben

A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program keretében Veszprém megyében a 8413-as jelű Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 2 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az Iszkáz - Csögle - Külsővat összekötő út 0+000 és 2+095 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik belterületen a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, külterületen remix alapréteg építéséről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)(illusztráció: Kovács Bálint / vehir, archív)

A Padragkút-Nyirád összekötő út 6+715 és 8+715 kilométerszelvények közötti 2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező egy kilométeres szakaszon gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, további egy kilométeren pedig remix alapréteg építéséről. Ezt követően a teljes szakaszon kiegyenlítő réteg majd aszfalt kopóréteg, végül új padka épül. Cserélik továbbá a KRESZ táblákat, új tartós burkolati jeleket festenek fel, illetve felújítják a szakaszon található hidat.

A Zánka - Gyulakeszi összekötő út 0+000 és 1+584 kilométerszelvények közötti 1,5 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg, majd új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, és új tartós burkolati jelek festésére.

A Bakonygyepes - Tótvázsony összekötő út 10+738 és 11+470 kilométerszelvények, valamint 11+915 és 12+460 szelvények közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Felújítják a szakaszon található hidat, cserélik a KRESZ táblákat és új tartós burkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az utak szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közutak minden közlekedő megelégedésére szolgálnak majd, a térségben pedig betöltik a nekik szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

vehir.hu

További cikkek

Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
A Petőfi Színház 1988-as felújítását és bővítését tervező Ybl-díjas építész írt cikket a teátrum múltjáról és a tervezett rekonstrukcióról.
Akár jövő hét közepén nyithatnak a teraszok
Akár jövő hét közepén nyithatnak a teraszok
Ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, kinyithatnak a kerthelyiségek és teraszok – jelentette be közösségi felületén Orbán Viktor.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
A megyében minden negyedik ember megkapta legalább az első vakcinát
A megyében minden negyedik ember megkapta legalább az első vakcinát
Takács Szabolcs kormánymegbízott a közösségi médiában adott tájékoztatást arról, hogy hogyan áll aktuálisan az oltási program Veszprém megyében. A héten négy különböző vakcinával folytatják az oltást.