Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben

2020. december 5. 4:00
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.

A járványügyi korlátozások miatt a megszokott kísérő programok nélkül gyújtották meg idén az érsekség és a város közös adventi gyertyáját a Szentháromság téren.

A Szent Márk könyvéből idézett evangélium meghallgatása után Udvardy György érsek közölte gondolatait, melyet az érsekség a Facebookon élőben is közvetített.

Az érsek gondolatinak tolmácsolása közben hangsúlyozta, az idei adventben fontos hangsúlyt fektetni a reményre. -A mostani körülmények közepette, amikor szeretteinktől távol készítjük lelkünket az Úr érkezésére, napról-napra halljuk az aggasztó híreket, miközben látjuk az egészégügyben dolgozók mindennapi erőfeszítéseit. Ilyenkor könnyű úgy gondolni, hogy Isten nincs is, vagy ha van, távol van, és nem érdekli, hogy mi van az emberrel. Ilyenkor elvész a remény, de az advent a remény újjáélesztésének ideje. Fontos bízni az Isten által elképzelt jövőben, mert abban benne van az ember- fogalmazott, majd felhívta a figyelmet arra, hogy egyedül, és szűk családi körben is tanulmányozható a Szentírás.

Ovádi Péter, Udvardy György és Nagy Károly apátkanonok a szombat esti gyertyagyújtásonOvádi Péter, Udvardy György és Nagy Károly apátkanonok a szombat esti gyertyagyújtáson

Kiemelte, a most meggyújtott, egyedül lobogó gyertyaláng a város lakóit, a fiatalokat, időseket, a családokat, tanárokat, orvosokat és ápolókat erősíti az Isteni jelenlét reményének ébren tartásában.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, az idei karácsonyi időszak legfontosabb eleme az, hogy figyeljünk egymásra. -Fizikai egészségünk mellett fontos a lelki békénk is, amely csak úgy érhető el, ha nem vágjuk el magunkat másoktól. A járványügyi korlátozások alatt a veszprémiek ismét bebizonyították, hogy összetartó közösséget tudnak alkotni, hisz türelmesek, és józanságból példát mutatnak. Ha nem veszítjük el a bizalmat egymásban, magunkban és Krisztusban, akkor jövőre újult erővel egy sokkal békésebb időszaknak nézhetünk elébe -fogalmazott.

Az eseményen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgató-színművésze működött közre.

A teljes programot és a beszédeket itt lehet megnézni:

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.