Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiderült, melyek Veszprém megye legvirágosabb települései

2020. december 4. 4:00 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat
Kihirdették „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület-szépítési verseny idei nyerteseit.

A Veszprém Megyei Önkormányzat idén 18. alkalommal hirdette meg az általa életre hívott megyei közterület-szépítési versenyt. 

KupKup

A verseny létrehozásával főként az volt a céljuk, hogy ösztönözzék megyénk településeit arra – legyen szó kis falvakról vagy nagyobb lélekszámú városokról –, hogy a helyi közterületek megjelenése esztétikus, gondozása folyamatos legyen. A kezdeményezés sikerét nemcsak üde színekben pompázó virágos falvaink és városaink jelzik, hanem az is, hogy a nevező települések száma évről-évre emelkedett – tájékoztatott Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. 

A megmérettetésre idén 62 önkormányzat (3 város és 59 község) jelentkezett. A helyszíni szemléket július 13. és 28. között tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló 4 tagú zsűri. A helyszíni szemlék során pontozták a gyomtalanítást, parlagfű irtást, gyepesítést, a virágültetést, a fásítást, fák ápolását, a köztéri bútorzat állagmegóvását, a vízelvezető árkok rendbetételét, a közterület tisztán tartását, takarítását valamint a településkép összhatását.

BébBéb

Polgárdy Imre elmondta: a verseny során a zsűri főként azt a fejlődést értékeli, ami a településen az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágok ültetésére, a fásítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére. 

A verseny keretében 8 település eredményes, 54 település pedig kiváló minősítést kapott.
A közterület-szépítési versenykiírás felhívás és értékelés alapján azon település, mely egymás után három évben kiváló minősítésben részesült, elnyeri a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet, és mindaddig jogosult rá, míg a kiváló minősítést évente megszerzi. 2020-ban 9 település érte el az egymást követő három évben kiváló minősítést és jogosult a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet viselésére.

„Veszprém Megye Virágos Települése” címet újonnan elnyert települések: Ábrahámhegy, Béb, Döbrönte, Egyházaskesző, Kékkút, Kisapáti, Kisberzseny, Mihályháza, Vanyola

A megyei közgyűlés elnöke szerint a közterület-szépítési verseny most is elérte célját, az önkormányzatok, a települések lakói egyaránt igyekeztek odafigyelni környezetükre és a középületek rendezettségére. Munkájuk által a megye még tisztább, szebb lett. A gondozott településkép javítja az ott élők komfort érzetét és hozzájárul a közösségi élet feltételeinek javulásához, Veszprém megye idegenforgalmi vonzerejének növekedéséhez és nem utolsó sorban a településen élők identitásának és ezáltal „helyben tartásának” erősítéséhez is.

KisberzsenyKisberzseny

A veszélyhelyzetre tekintettel a „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület-szépítési verseny során díjátadó ünnepséget nem tartottak, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat küldi meg a településeknek.

vehir.hu
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.