2021. május 9.
//
Gergely névnap

Fokozott rendőri jelenlét a biztonságos ünnepért

2020. december 8. 12:39
police.hu
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat adtak a járókelőknek.

A rendőrök kedden Veszprém belvárosában a társhatóságokkal együttműködve  közös akció keretében tájékoztatták a járókelőket az adventi időszakban leggyakrabban előforduló alkalmi lopások, zsebtolvajlások megelőzési lehetőségeiről. A parkoló gépkocsik szélvédőjére pedig hasznos megelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat helyeztek el.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A rendőrök kérték az állampolgárokat, hogy vásárlás közben fokozottan figyeljenek arra, hogy pénzüket, értékeiket ne tartsák külső kabátzsebekben, a nadrágjuk hátsó zsebében vagy a táskák, csomagok könnyen elérhető helyein. Felhívták a figyelmüket arra is, hogy a boltban letett vagy ottfelejtett táskák, pénztárcák, mobiltelefonok könnyen a tolvajok célpontjává válhatnak. Hangsúlyozták továbbá, hogy lehetőség szerint ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, és a bankkártyák mellett semmi esetre se tartsák feljegyezve annak PIN kódját.

Az online vásárlásokkal kapcsolatosan pedig azt tanácsolták, hogy legyenek körültekintőek a személyes adataik megadásánál, különösen a bankkártyájukra vonatkozó információk esetén. Kérték, ha bankkártyával fizetnek, válasszanak olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik. Felhívták a figyelmet arra is, amennyiben gépkocsival indulnak bevásárolni, számítsanak a megnövekedett forgalomra, főleg a piacokon és a bevásárlóközpontok környékén. Kiemelték, hogy a bevásárlások alkalmával a gépjárművekben ne hagyjanak látható helyen értékeket és az autóba történő bepakoláskor is fordítsanak figyelmet azok védelmére.

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési akciója az elkövetkezendő hetekben folytatódik.

vehir.hu

További cikkek

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Árokba csúszott egy kamion a 8-as úton, Várpalota közelében péntek délután. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százezer forint értékben lopott cipőket
Több százezer forint értékben lopott cipőket
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves kömlői lakost.
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján elismeréseket adtak át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon.