2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Egyszerű, de praktikus segítséget kaptak a kórház dolgozói

2020. december 11. 21:43
A maszkviselés kényelmetlenségén segítenek azok az egyszerű 3D nyomtatással készült eszközök, amit a megyei kórház dolgozóinak ajánlott fel egy helyi vállalkozás.

A Tear3Design egy 3D nyomtatásra szakosodott veszprémi vállalkozás, amely a technológiájukat segítségül hívva egy mindennapi kényelmetlenség megoldásában próbál segíteni a kórház dolgozóinak.

Bár a maszkviselés a vírus miatt az utcákon is kötelező lett, a kórházi dolgozóknak napi 8-10 órán át is viselniük kell, járványtól függetlenül az arcvédőt.

A veszprémi cég egy egyszerű megoldással olyan kiegészítőket készített a maszkokhoz, amellyel könnyen lehet állítani annak szorosságán, így nem kezdi ki a viselője bőrét, valamint egy orrnyeregre helyezhető csipesszel a szemüvegesek esetében sem párásodik be a lencse.

Sinka Vivien a cég képviseletében az adomány pénteki átadóján elmondta, hogy a kiegészítőkhöz a környezetre ártalmatlan PLA alapanyagot használnak, amely megfelelő komposztálással lebomlik. A PLA, mint műanyag növényi keményítőből készül.

Pénteken közel 300 darab ilyen eszközt adtak át Horváth Ferenc Károlynének, a kórház ápolási igazgatójának, valamint biztosították a kórházat, hogy a következő időszakban minden dolgozónak, megközelítőleg 2000 embernek elegendő mennyiséget is leszállítják.

Sinka Vivien hozzátette, a gyártásban a Jendrassik-Venesz Szakgimnázium is részt vesz, az ő együttműködésükkel készítik a további darabokat.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.