Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érzékenyítő mesekönyvek karácsonyra

2020. december 12. 4:00
A gyermekeket a fogyatékossággal élő társaik elfogadásában segítő mesekönyveket adományozott a FICSAK Veszprém Alapítvány több városi óvodának is.

A FICSAK Veszprém Alapítvány, mint a Fiatal Családosok Klubjának tagszervezete 13 városi óvodába juttatott el különböző mesekönyveket, amelyek nem pusztán kedves történeteket tanítanak a gyermekeknek, hanem segítik a nehézségekkel küszködő társaik elfogadását.

A szervezet közleményéből kiderül, a válogatott könyvek segítségével a gyerekek sokat tanulhatnak arról, miként viszonyuljanak barátsággal fogyatékkal élő társaikhoz, hogyan jelennek meg és mit jelentenek azok az érzelmek, amiket átélnek.

Megismerkedhetnek azokkal a mozzanatokkal, amelyek a betegségből való felépülést kísérik, megtudhatják, miért van néhány társuknak nem csak házikedvencként kutyája, vagy éppen meghallgathatják valamely klasszikus magyar népmesét, ezáltal megismerkedve azzal a számtalan történettel, amely a magyar kultúrtörténet részét képezi.

Az adománykönyvekkel az alapítvány célja nem titkoltan az, hogy segítsék az óvodai pedagógusokat és dajkákat abban, hogy a gyermekek nevelésében végzett elhivatott és lelkiismeretes munkájukat még hatékonyabban el tudják látni. Remélik, hogy a könyvek segítenek gyermekeknek abban, hogy önmagukat jobban ismerő, fogyatékossággal élő társaik felé szeretettel forduló felnőttekké váljanak, fogalmazta meg célját a FICSAK veszprémi szervezete.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla KárolynénakHegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla Károlynénak

Kiemelték, hogy a jótékony akció felkarolásában Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Barbara alpolgármester is aktívan részt vett, gyakorló szülőként ők is segítettek kiválasztani azokat a mesekönyveket, amelyeket eljuttattak az óvodákba.

Az akciót rajtuk kívül a Kereskedők és Vállalkozók Veszprém megyei képviselete is támogatta, valamint a Belvárosi Könyvesbolt, amely a könyvek beszerzésében működött közre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.