Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C

Érzékenyítő mesekönyvek karácsonyra

2020. december 12. 4:00
A gyermekeket a fogyatékossággal élő társaik elfogadásában segítő mesekönyveket adományozott a FICSAK Veszprém Alapítvány több városi óvodának is.

A FICSAK Veszprém Alapítvány, mint a Fiatal Családosok Klubjának tagszervezete 13 városi óvodába juttatott el különböző mesekönyveket, amelyek nem pusztán kedves történeteket tanítanak a gyermekeknek, hanem segítik a nehézségekkel küszködő társaik elfogadását.

A szervezet közleményéből kiderül, a válogatott könyvek segítségével a gyerekek sokat tanulhatnak arról, miként viszonyuljanak barátsággal fogyatékkal élő társaikhoz, hogyan jelennek meg és mit jelentenek azok az érzelmek, amiket átélnek.

Megismerkedhetnek azokkal a mozzanatokkal, amelyek a betegségből való felépülést kísérik, megtudhatják, miért van néhány társuknak nem csak házikedvencként kutyája, vagy éppen meghallgathatják valamely klasszikus magyar népmesét, ezáltal megismerkedve azzal a számtalan történettel, amely a magyar kultúrtörténet részét képezi.

Az adománykönyvekkel az alapítvány célja nem titkoltan az, hogy segítsék az óvodai pedagógusokat és dajkákat abban, hogy a gyermekek nevelésében végzett elhivatott és lelkiismeretes munkájukat még hatékonyabban el tudják látni. Remélik, hogy a könyvek segítenek gyermekeknek abban, hogy önmagukat jobban ismerő, fogyatékossággal élő társaik felé szeretettel forduló felnőttekké váljanak, fogalmazta meg célját a FICSAK veszprémi szervezete.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla KárolynénakHegedűs Barbara alpolgármester és Csapó Viktor a FICSAK Veszprém Alapítvány Kuratóriumi elnöke adott át egy-egy könyvadományt a Vadvirág Körzeti Óvoda intézményvezetőjének Barcza Béla Károlynénak

Kiemelték, hogy a jótékony akció felkarolásában Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Barbara alpolgármester is aktívan részt vett, gyakorló szülőként ők is segítettek kiválasztani azokat a mesekönyveket, amelyeket eljuttattak az óvodákba.

Az akciót rajtuk kívül a Kereskedők és Vállalkozók Veszprém megyei képviselete is támogatta, valamint a Belvárosi Könyvesbolt, amely a könyvek beszerzésében működött közre.

vehir.hu
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. tegnap 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. 2024. június 15. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.