2021. január 18.
//
Piroska névnap

Ott segítettek a gyerekeknek, ahol most a legnagyobb a szükség

Összesen harminc diáknak adományozott számítógépeket a Veszprémi Lions Club a Veszprémi Tankerület két általános iskolájában.

A tavaszi digitális oktatás során minden iskoláskorú és családja megtapasztalhatta, valójában mekkora áldás, ha a gyerek el tud járni az oktatási intézménybe és részt vehet a tanórákon. Otthon, számítógép előtt végigülni az órákat és digitálisan beadni a házi feladatot jóval megterhelőbb, arról nem beszélve, hogy egy számítógéppel gyakran egy egész családnak kellene gazdálkodnia.

Bár a digitális oktatás papíron most nem érint mindenkit, „csupán” a középiskolás korosztályt és az egyetemistákat, valójában a második hullám alatt is bármikor előfordulhat olyan, hogy az általános iskolások között is valakinek otthon kell maradnia.

Leitold László, Horváth György, Nagyné Czaun MariannaLeitold László, Horváth György, Nagyné Czaun Marianna

A Veszprémi Lions Club évek óta segíti jótékony cselekedetekkel a veszprémiek életét, ebben a bizonytalan helyzetben pedig úgy döntöttek, most az iskolásokat támogatják. 15-15 darab számítógépet adományoztak a Veszprémi Tankerület két általános iskolájának: a Kossuth Lajos Általános Iskolának és a Báthory István Sportiskolai Általános Iskolának.

„Idén Idén kicsit bajban voltunk, hiszen minden olyan rendezvényünk elmaradt, ahol a tevékenységünket tudtuk volna végezni. Azt azonban nem akartuk, hogy úgy teljen el az esztendő, hogy semmi komolyabb jelentőségű cselekedetet ne tettünk volna, ezért egyik tagtársunk javaslatára azt gondoltuk, ezúttal a diákokat segítjük, hiszen a tavaszi pandémia idején többen saját családunkon belül is megtapasztaltuk, mennyire nem egyszerű átállni a távoktatásra, vagy bizonytalan körülmények között tanulni” - mondta el Leitold László elnök, amikor kedden átadták az adományokat az intézményeknek.

A használt, de teljes mértékben felújított asztali gépeket, illetve a hozzájuk tartozó új billentyűzeteket, egeret, hangfalat, kábeleket végül saját forrásból, illetve tagtársaik felajánlásaiból finanszírozták. Emellett egy-egy tablettel is meglepték az igazgatókat.

Azt, hogy mely gyerekek kapják meg a gépeket, mindegyik iskola maga választhatta ki, Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola igazgatója ugyanakkor hozzátette, elsősorban olyan családokat kerestek, ahol több gyerek is jár az intézménybe, és akiknél már a tavaszi digitális oktatás ideje alatt is érkezett olyan visszajelzés, hogy problémás volt a tanulás, mert egyszerre több tanulónak is szüksége lett volna a gépre.

Ami a gyerekeket illeti, ők nagy örömmel fogadták a felajánlást, ami hatalmas segítséget fog jelenteni nekik az otthoni tanulásban, ismeretszerzésben.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat – köztük a veszprémi Beurer – döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Hétvégén is folytatódott a szociális szférában dolgozók tesztelése, valamint az idős otthonokban élők beoltása koronavírus ellen.
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére van a legnagyobb igény az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában- mondta Navracsics Tibor kormánybiztos.