Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ott segítettek a gyerekeknek, ahol most a legnagyobb a szükség

2020. december 15. 15:35
Összesen harminc diáknak adományozott számítógépeket a Veszprémi Lions Club a Veszprémi Tankerület két általános iskolájában.

A tavaszi digitális oktatás során minden iskoláskorú és családja megtapasztalhatta, valójában mekkora áldás, ha a gyerek el tud járni az oktatási intézménybe és részt vehet a tanórákon. Otthon, számítógép előtt végigülni az órákat és digitálisan beadni a házi feladatot jóval megterhelőbb, arról nem beszélve, hogy egy számítógéppel gyakran egy egész családnak kellene gazdálkodnia.

Bár a digitális oktatás papíron most nem érint mindenkit, „csupán” a középiskolás korosztályt és az egyetemistákat, valójában a második hullám alatt is bármikor előfordulhat olyan, hogy az általános iskolások között is valakinek otthon kell maradnia.

Leitold László, Horváth György, Nagyné Czaun MariannaLeitold László, Horváth György, Nagyné Czaun Marianna

A Veszprémi Lions Club évek óta segíti jótékony cselekedetekkel a veszprémiek életét, ebben a bizonytalan helyzetben pedig úgy döntöttek, most az iskolásokat támogatják. 15-15 darab számítógépet adományoztak a Veszprémi Tankerület két általános iskolájának: a Kossuth Lajos Általános Iskolának és a Báthory István Sportiskolai Általános Iskolának.

„Idén Idén kicsit bajban voltunk, hiszen minden olyan rendezvényünk elmaradt, ahol a tevékenységünket tudtuk volna végezni. Azt azonban nem akartuk, hogy úgy teljen el az esztendő, hogy semmi komolyabb jelentőségű cselekedetet ne tettünk volna, ezért egyik tagtársunk javaslatára azt gondoltuk, ezúttal a diákokat segítjük, hiszen a tavaszi pandémia idején többen saját családunkon belül is megtapasztaltuk, mennyire nem egyszerű átállni a távoktatásra, vagy bizonytalan körülmények között tanulni” - mondta el Leitold László elnök, amikor kedden átadták az adományokat az intézményeknek.

A használt, de teljes mértékben felújított asztali gépeket, illetve a hozzájuk tartozó új billentyűzeteket, egeret, hangfalat, kábeleket végül saját forrásból, illetve tagtársaik felajánlásaiból finanszírozták. Emellett egy-egy tablettel is meglepték az igazgatókat.

Azt, hogy mely gyerekek kapják meg a gépeket, mindegyik iskola maga választhatta ki, Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola igazgatója ugyanakkor hozzátette, elsősorban olyan családokat kerestek, ahol több gyerek is jár az intézménybe, és akiknél már a tavaszi digitális oktatás ideje alatt is érkezett olyan visszajelzés, hogy problémás volt a tanulás, mert egyszerre több tanulónak is szüksége lett volna a gépre.

Ami a gyerekeket illeti, ők nagy örömmel fogadták a felajánlást, ami hatalmas segítséget fog jelenteni nekik az otthoni tanulásban, ismeretszerzésben.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. tegnap 15:28 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.