Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C

Ott segítettek a gyerekeknek, ahol most a legnagyobb a szükség

2020. december 15. 15:35
Összesen harminc diáknak adományozott számítógépeket a Veszprémi Lions Club a Veszprémi Tankerület két általános iskolájában.

A tavaszi digitális oktatás során minden iskoláskorú és családja megtapasztalhatta, valójában mekkora áldás, ha a gyerek el tud járni az oktatási intézménybe és részt vehet a tanórákon. Otthon, számítógép előtt végigülni az órákat és digitálisan beadni a házi feladatot jóval megterhelőbb, arról nem beszélve, hogy egy számítógéppel gyakran egy egész családnak kellene gazdálkodnia.

Bár a digitális oktatás papíron most nem érint mindenkit, „csupán” a középiskolás korosztályt és az egyetemistákat, valójában a második hullám alatt is bármikor előfordulhat olyan, hogy az általános iskolások között is valakinek otthon kell maradnia.

Leitold László, Horváth György, Nagyné Czaun MariannaLeitold László, Horváth György, Nagyné Czaun Marianna

A Veszprémi Lions Club évek óta segíti jótékony cselekedetekkel a veszprémiek életét, ebben a bizonytalan helyzetben pedig úgy döntöttek, most az iskolásokat támogatják. 15-15 darab számítógépet adományoztak a Veszprémi Tankerület két általános iskolájának: a Kossuth Lajos Általános Iskolának és a Báthory István Sportiskolai Általános Iskolának.

„Idén Idén kicsit bajban voltunk, hiszen minden olyan rendezvényünk elmaradt, ahol a tevékenységünket tudtuk volna végezni. Azt azonban nem akartuk, hogy úgy teljen el az esztendő, hogy semmi komolyabb jelentőségű cselekedetet ne tettünk volna, ezért egyik tagtársunk javaslatára azt gondoltuk, ezúttal a diákokat segítjük, hiszen a tavaszi pandémia idején többen saját családunkon belül is megtapasztaltuk, mennyire nem egyszerű átállni a távoktatásra, vagy bizonytalan körülmények között tanulni” - mondta el Leitold László elnök, amikor kedden átadták az adományokat az intézményeknek.

A használt, de teljes mértékben felújított asztali gépeket, illetve a hozzájuk tartozó új billentyűzeteket, egeret, hangfalat, kábeleket végül saját forrásból, illetve tagtársaik felajánlásaiból finanszírozták. Emellett egy-egy tablettel is meglepték az igazgatókat.

Azt, hogy mely gyerekek kapják meg a gépeket, mindegyik iskola maga választhatta ki, Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola igazgatója ugyanakkor hozzátette, elsősorban olyan családokat kerestek, ahol több gyerek is jár az intézménybe, és akiknél már a tavaszi digitális oktatás ideje alatt is érkezett olyan visszajelzés, hogy problémás volt a tanulás, mert egyszerre több tanulónak is szüksége lett volna a gépre.

Ami a gyerekeket illeti, ők nagy örömmel fogadták a felajánlást, ami hatalmas segítséget fog jelenteni nekik az otthoni tanulásban, ismeretszerzésben.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.