2021. június 21.
//
Alajos névnap

Az indulás óta ők üzemeltetik az uszodát

2020. december 18. 18:36
Horváth István, Kővári László Ferenc, Kukoda Imre, Puskás János és Víg József sok éve dolgoznak a Március 15. utcai uszodában. Több évtizedes munkájukat a város Pro Meritis díjjal ismerte el. Portálunk a munkahelyükön is meglátogatta a díjazottakat.

Szerda délután, a járványhelyzet miatt szűk körben adta át Porga Gyula polgármester a Pro Meritis díjat a VKSZ Zrt. öt alkalmazottjának, akik hosszú évek óta üzemeltetik a Március 15. utcai uszodát, valamint az ő feladatuk a Báthory István Általános Iskola tanuszodájának a felügyelete is.

A díjazottakról a polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: Az uszodaüzemeltetésben óriási tudást halmoztak fel, melyet az évek és a technológia változásának előre haladásával folyamatosan szinten tartottak, illetve felelősséggel frissítettek. Feladataikat mindig határozottan, pontosan és precízen végzik, a vezetőik által rájuk bízott javak állapotát megbízhatóan kezelik. Terhelhetőségük, munkabírásuk kiváló, szükség szerint munkaidőn túl, szabadidejükből is hajlandók időt áldozni egy-egy probléma megoldása érdekében. Kiváló csapatjátékosok, saját és munkatársaik érdekei mellett maximálisan kiállnak, munkájukért teljes felelősséget vállalnak. Ügyfelekkel történő kapcsolattartásuk - még konfliktushelyzetben is - korrekt és tiszteletteljes.

Portálunk a zártkörű díjátadó után meglátogatta Kukoda Imrét az uszodában, ahol a csoportvezető kalauzolt végig a jelenleg a járványhelyzet miatt zárva tartó épületben. Megtudtuk, hogy Imre már az uszoda építésnél is jelen volt a 80-as évek elején, tehát az épület minden négyzetméterét jól ismeri.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy kollégái szeretik, tisztelik, megbecsülik. Nem véletlenül, hiszen utasításait nem parancsként közölte, hanem kedves szavakkal kérte. Arról nem is beszélve, hogy kétkezi munka ide vagy oda, egy pillanat erejéig sem volt rest beállni segíteni. Egy igazi vezető pontosan ilyen, alá-fölé rendeltség helyett jó értelemben vett mellérendeltségben mutat utat, amelyet tisztelettel viszonoznak kollégái. Családias, baráti hangulatban pedig az ember is sokkal szívesebben végez munkát. Kétségtelen, hogy a kitüntetés jó helyre került, a sokéves munka meghozta a gyümölcsét.

A díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János,  Kukoda ImreA díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János, Kukoda Imre

Hajas Bálint
Simon Dani

További cikkek

Egyetlen illegális szemetelő sincs már biztonságban
Egyetlen illegális szemetelő sincs már biztonságban
Kikerült a helyére az a 12 térfigyelő kamera, amellyel a VKSZ Zrt. a rendőrséggel együttműködve kívánja megelőzni, hogy az illegális hulladéklerakók elhelyezzék szemetüket a városban.
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!
A május 10-ei madarak és fák napja alkalmából gyűltek össze az Európa Kulturális Főváros Program csapatából, valamint önkénteseiből többen, hogy a Veszprém Megyei Honismereti Egyesülettel, valamint néhány másik pártoló taggal közösen megtisztítsák a Sintér-árkot, hogy a jövőben bárki számára egy kényelmes, zöldövezeti túraútvonal legyen.
A Nagy Testvér már a szemetelőket is megfigyeli
A Nagy Testvér már a szemetelőket is megfigyeli
Új módszerrel lép fel a VKSZ Zrt. az illegális szemetelők ellen: a hulladéklerakás szempontjából gócpontnak számító helyszíneken térfigyelő kamerákat helyez el az elkövetők elrettentésére.
Álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk a szemét dolgok mögé!
Álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk a szemét dolgok mögé!
Mi a közös a különböző hulladéktípusokban? Az, hogy mindenki szabadulni akar tőlük, hogy még csak ne is halljon felőlük. A közösségi médiában mégsem lehet elkerülni, hogy hétről-hétre ne fussunk bele egy-egy szemétkupac fotójába, vagy csordultig megtelt szeméttároló képébe. Kisebb oknyomozás után megfejtettük, hogy mi az oka annak a macska-egér harcnak, amit a hulladékszállítók vívnak a szemétkupacokkal Veszprémben.
Okos városban okos emberek
Okos városban okos emberek
Egy városfejlesztési projekt nem aszerint történik, hogy ma kitalálnak valamit a döntéshozók, holnap pedig felvonulnak a munkagépek. Több módszertan és még több változó is létezik, amit mind-mind figyelembe kell venni ilyenkor. A 21. században pedig megjelent az okos-város kifejezés is, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni ilyenkor.