Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Porga Gyula közleményben reagált a kormány döntéseire

2020. december 21. 14:53
A polgármester közösségi oldalán tette közzé azt a nyilatkozatot, amelyben a Kormány gazdaságvédelmi döntéseire reagál a jövő évi városi költségvetés tükrében. Többek közt a V-Busz jegyárai sem emelkednek. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Veszprémiek!

Válság idején, amikor a szükség nő, és a mozgástér csökken, amikor a figyelem, pénz és energia a vészhelyzet elhárítására koncentrálódik, akkor a jó hírek sem lehetnek fájdalom mentesek.

Így van ez most is.

Amikor a kormány arról döntött, hogy segítséget nyújt a legtöbb munkahelyet biztosító kisvállalkozói szektornak, akkor nem őszinte az örömünk, mert az iparűzési adó megfelezésével az önkormányzat problémái növekednek.

Tudjuk, hogy cégeknek és családoknak a túlélést jelentheti a kormányzati segítség, de azt is tudjuk, hogy a változás bennünket nehéz döntésekre kényszerít. Miként az önkormányzati adók és szolgáltatások díjának befagyasztása is megnyugtató lehet a városlakóknak – hogy mást ne említsek, Veszprémben nem emelkedhetnek jövőre a V-busz jegyárai -, ugyanakkor működtetnünk kell a várost, ezért a következő év költségvetésének tervezésénél nehéz döntéseket kell majd meghoznunk.

Hogy mennyire nehezeket, az ma még megjósolhatatlan, hiszen a kormányzat óvatos kompenzációs ígérete nem számszerűsíthető.

Válság van. Egyszerre kell kordában tartani a világjárvány egészségügyi, gazdasági és szociális hatásait, arra figyelemmel, hogy minél kevesebb helyrehozhatatlan, pótolhatatlan veszteséggel jussunk túl a krízisen.

Ez a feladat nem a kormányé, nem az önkormányzatoké, nem a cégeké és nem a családoké. Ez a feladat közös. Mindenkinek el kell végeznie a maga részét.

Ezért nem panaszkodunk, nem tiltakozunk, hanem tesszük a dolgunkat, amivel megbíztak bennünket. Amíg nem jutunk túl a válságon, nehéz helyzetben kell cselekednünk, romló környezetben kell megértenünk és segítenünk egymást.

Ahogy eddig is tettük.

Tisztelt Veszprémiek!

Csak együtt sikerülhet. Figyeljünk egymásra!

Porga Gyula
polgármester

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.