Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy raktárnyi adományt gyűjtöttek a veszprémi vállalkozások

2020. december 22. 17:30
Egy közepes ruhabolt raktárának megfelelő mennyiségű adományt sikerült összegyűjteni abban a jótékonysági akcióban, amelyhez több helyi vállalkozás, civil és sportegyesület is csatlakozott. A rászoruló családok mellett az egyik állatmenhely is kapott segítséget, két hétre elegendő állateledelt adtak át hétvégén a szervezetnek.

A vírushelyzet miatt jelenleg zárva tartó CLUB UNION biztosította a helyszínt ahhoz a gyűjtéshez, amelyben 11 veszprémi vállalkozás és szervezet is részt vett. A közel három hétig tartó akció ilyen mértékű sikere még a szervezőket is meglepte, hiszen összesen 30 zsák ruha, gyermekjáték, valamint 1 tonna állateledel gyűlt össze, amit a szórakozóhely táncterén csomagoltak össze, majd eljuttatták a rászorulóknak a hétvége folyamán.

A Vackoló Állatmenhelyen a kutyák naponta átlagosan 60 kg állateledelt fogyasztanak el, ez a mennyiség tehát több, mint két hétig elegendő lesz számukra.

A menhely mellett rászoruló családoknak is segítettek a jótékonyság keretében, olyan családokhoz juttatták el a felajánlott ruhákat és gyermekjátékokat, akiknek szűkösebb anyagi lehetőségeik miatt nincs lehetőségük felfrissíteni ruhatárukat.

Annak érdekében, hogy valóban a megfelelő helyre kerüljenek a felajánlások, a már említett alapítványon kívül a családsegítő szolgálat is közreműködött az elosztásnál.

Összesen 100 környékbeli családot sikerült így támogatni, ezzel pedig az egyik legnagyobb karitatív akcióvá nőtte ki magát a helyi cégek és szervezetek összefogása.

Ráadásul a gyűjtés ideje alatt további helyi szervezet is csatlakozott az akcióhoz. A Balatoni Kör - amelynek több neves környékbeli étterem is a tagja - egy hét után kereste meg a szervezőket azzal, hogy szívesen csatlakoznának ők is a megmozduláshoz és 300 adag babgulyás, valamint ugyanekkora mennyiségű mákos guba elkészítésével járulnak hozzá ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű családok asztalára is igazi ínyenc fogások kerüljenek az idei karácsonykor.

Az adományokat hétvégén juttatták el a menhelyre, valamint a rászoruló családokhoz.

 

A jótékonysági akció megvalósításában részt vevő szervezetek:

 • Weapon Group Kft.
 • CLUB UNION
 • Polgári Csapat Egyesület
 • Fidelitas Veszprém
 • VEDIÖK
 • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
 • Pannon Egyetem
 • Veszprémi Futsal Club
 • F&F Building Kft.
 • VEDAC
 • Balatoni Kör
Hajas Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.