2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Megajándékoz bennünket az Isten

2020. december 25. 10:28
Veszprémi Érsekség
Videoüzenetben köszöntötte az egyházmegye híveit és papjait Udvardy György érsek.

"Egész adventi időben az a kérdés vezetett bennünket, az egyház szentírási szakaszai is ebben segítettek, keressük-keressük, hogy milyen az Isten? Ki is valójában az Isten? Ez nem csak adventi kérdés, hanem egész életünket mélyen átjáró kérdés. Szinte azt lehet mondani, egész életünkben ennek a kérdésnek a megválaszolása után futunk, törekszünk, küzdünk. S most az ünnep megajándékoz minket az Istennel magával. Nem a kérdéseinket kell megválaszolni, nem intellektuális kérdéseinket, nem érzéseinket, nem fájdalmainkat, nem félelmeinket kell indokolni, magyarázni, értelmezni, hanem befogadhatjuk Istent, aki maga az ajándék, maga az ajándékozó. Azt az Istent, aki emberként lépett be az ember életébe" – fogalmazott az érsek.

"Köszöntjük a Betlehemben született kisdedet, Jézus Krisztust, az igaz Istent és igaz embert. S köszönjük, és köszöntjük azt a Krisztust, aki vállalja emberi életünknek minden egyes elemét. A növekedést, a küzdelmet, a fejlődést, a megértést, a meg nem értést, a kapcsolatokat, mert az embert akarja megajándékozni az Isten. Az emberi életnek a méltóságával, az emberi élet gazdagságának a fölfedezésével az Isten akarja megajándékozni az embert, a jövő élet reményével. Az Isten akarja megajándékozni az embert az isteni élettel. Karácsonykor Isten belép az ember életébe, hogy új reményt, új jövőt, új terveket adjon a szívünkbe."

"Milyen az Isten? Olyan, aki egészen közel jön hozzánk, aki éli az életünket, aki erőt ad a küzdelemhez, erőt ad a szolgálathoz, aki újrakezdi velünk mindannyiunkkal napról napra az Atya iránti szeretetet. Aki újrakezdi a bizalmat az emberben, aki erősíti azt a reményt, ami kell, hogy átjárja jövőnket, kultúránkat, társadalmunkat, küzdelmeinket. Ezért a megajándékozott emberért küzdenünk kell. Küzdeni a családban a családért, küzdeni az oktatási rendben, rendszerünkben, küzdeni az emberért az egészségügyben, küzdeni az emberért a közszolgálatban, küzdeni az emberért a közéletben, küzdeni az ember méltóságáért, a megajándékozottságáért, amikor ideológiai hullámok csapnak össze fölöttünk, s küzdünk azért az emberért, akiért az Isten emberré lett, akiért meghalt, és a föltámadással megajándékozott. Ez a mi reményünk távolba mutató karácsonnyal születik, karácsonyt tárja föl számunkra. És buzdít, bátorít: menjünk és szolgáljuk bátran embertestvéreinket."

vehir.hu

További cikkek

Kültéri jógapont épül Veszprémben
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ovádi Péter, országgyűlési képviselő a Csolnoky Ferenc Kórház oltópontján dolgozóknak vitt ajándékokat, hogy megköszönje a munkájukat.