Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Ők lettek az Év Mentőse és az Év Polgárőre

2020. december 28. 11:47
A városi közgyűlés idén is odaítélte az Év Mentőse és az Év Polgárőre díjakat. Cikkünkben bemutatjuk a két díjazottat, Makai Róbertet és Bérczi Oszkárt.

Makai Róbert

2012-ben gépkocsivezetőként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál. Elvégezte a mentő- szakápolói iskolát, valamint az 5.5-ös mentőápolói képzést is sikeresen teljesítette. Emberség és tenni akarás jellemzi munkáját. Nagy türelemmel, a tőle elvárható maximális tudást átadva viseltet a kezdő kollégái iránt legyen az kezdő ápoló, secundáns, rezidens vagy csupán a mentőmunkáról többet tudni akaró embertárs. Esetkocsin, rohamkocsin, mentőorvosi, illetve mentőtiszti kocsin egyaránt teljesít szolgálatot.  A helyszíni ellátásban precíz, tudása naprakész. Emberi tulajdonságai, szakmai tudása, illetve tettei alapján minden mentődolgozónak példaképe lehet.

Bérczi Oszkár

2006 óta tagja a Gyulafirátót Polgárőr Egyesületnek. 2007-ben az egyesület közgyűlése titkárnak választotta, ezzel együtt rábízta a polgárőr szolgálatok szervezését, koordinálását. Lelkiismeretes, szakmaisággal folytatott szervező tevékenységére azóta is folyamatosan számíthat az egyesület. Jelenleg ő az egyesület elnökhelyettese. A Megyei Polgárőr Szövetség továbbképzésein rendszeresen részt vesz. Aktív szerepet vállal az egyesület és a rendőrség kapcsolattartásában, a polgárőr toborzó munkája is eredményes. 2017-ben az Országos Polgárőr Egyesület elnöke Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozattal ismerte el munkáját.

vehir.hu
további cikkek
Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken sportgála A „nem átlagos emberek” gáláját tartották pénteken Közel hetven elismerést adtak át a veszprémi sportolóknak az idén nívójában mérföldkövekkel  magasabb szintre emelt veszprémi sportgálán péntek este. Voltak olyan díjazottak is, akiket többször is a színpadra szólítottak, a legidősebb aktív sportoló pedig 90 éves volt. 2023. november 25. 15:02 Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky-díj a Cholnoky-kutatónak Cholnoky Jenő életművében még ma is vannak felfedezésre váró részek, mondja Rybár Olivér, aki már tizenöt éve kutatja a veszprémi földrajztudós munkásságát és életét, és akit ezért az értékőrző tevékenységéért a nagy elődről elnevezett Cholnoky-emlékdíjjal ismert el a város. 2023. november 1. 12:03 Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Veszprém vármegye védelméért vehettek át emlékplaketteket Október huszonötödikén a Megyeháza Szent István-termében, ünnepélyes keretek között vehették át négyen a kitüntetést Takács Szabolcstól, a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől. 2023. október 27. 12:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.