2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Ők lettek az Év Mentőse és az Év Polgárőre

A városi közgyűlés idén is odaítélte az Év Mentőse és az Év Polgárőre díjakat. Cikkünkben bemutatjuk a két díjazottat, Makai Róbertet és Bérczi Oszkárt.

Makai Róbert

2012-ben gépkocsivezetőként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál. Elvégezte a mentő- szakápolói iskolát, valamint az 5.5-ös mentőápolói képzést is sikeresen teljesítette. Emberség és tenni akarás jellemzi munkáját. Nagy türelemmel, a tőle elvárható maximális tudást átadva viseltet a kezdő kollégái iránt legyen az kezdő ápoló, secundáns, rezidens vagy csupán a mentőmunkáról többet tudni akaró embertárs. Esetkocsin, rohamkocsin, mentőorvosi, illetve mentőtiszti kocsin egyaránt teljesít szolgálatot.  A helyszíni ellátásban precíz, tudása naprakész. Emberi tulajdonságai, szakmai tudása, illetve tettei alapján minden mentődolgozónak példaképe lehet.

Bérczi Oszkár

2006 óta tagja a Gyulafirátót Polgárőr Egyesületnek. 2007-ben az egyesület közgyűlése titkárnak választotta, ezzel együtt rábízta a polgárőr szolgálatok szervezését, koordinálását. Lelkiismeretes, szakmaisággal folytatott szervező tevékenységére azóta is folyamatosan számíthat az egyesület. Jelenleg ő az egyesület elnökhelyettese. A Megyei Polgárőr Szövetség továbbképzésein rendszeresen részt vesz. Aktív szerepet vállal az egyesület és a rendőrség kapcsolattartásában, a polgárőr toborzó munkája is eredményes. 2017-ben az Országos Polgárőr Egyesület elnöke Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozattal ismerte el munkáját.

vehir.hu

További cikkek

Elismerések a rend védelméért tett erőfeszítésekért
Elismerések a rend védelméért tett erőfeszítésekért
Szent György nap alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységükért elismerésben részesítették a megyei rendőröket péntek délelőtt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlésen a rendőrök mellett díjaztak helyi szervezeteket és civil személyeket is a bűnmegelőzésért végzett munkájukért.
Jazz Mecénás díjat kapott Mészáros Zoltán
Jazz Mecénás díjat kapott Mészáros Zoltán
A VeszprémFest igazgatója, Mészáros Zoltán kapta a Magyar Jazz Szövetség Jazz Mecénás díját.
Az újjászervezett veszprémi polgárőrség szakmai vezetője lett az év polgárőre
Az újjászervezett veszprémi polgárőrség szakmai vezetője lett az év polgárőre
Borbély Zoltán r. alezredes 31 éve dolgozik önkéntes polgárőrként rendőri hivatása mellett.
Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát
Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát
A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat Juhász Attilának.
Családias, szakrális és közösségi –alumínium változatos funkcióban
Családias, szakrális és közösségi –alumínium változatos funkcióban
Átadták a PREFA 2020. és 2021. évben „Fémlemezfedések az építészetben“ mottóval meghirdetett országos versenypályázata díjait. A két pályázatra összesen 34 mű érkezett és ezek közül kilencet díjazott a zsűri. A legjobbakat bemutató összevont eredményhirdetést online is közvetítették az érdeklődőknek.