2023. június 6.
//
Norbert névnap

Ők lettek az Év Mentőse és az Év Polgárőre

A városi közgyűlés idén is odaítélte az Év Mentőse és az Év Polgárőre díjakat. Cikkünkben bemutatjuk a két díjazottat, Makai Róbertet és Bérczi Oszkárt.

Makai Róbert

2012-ben gépkocsivezetőként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál. Elvégezte a mentő- szakápolói iskolát, valamint az 5.5-ös mentőápolói képzést is sikeresen teljesítette. Emberség és tenni akarás jellemzi munkáját. Nagy türelemmel, a tőle elvárható maximális tudást átadva viseltet a kezdő kollégái iránt legyen az kezdő ápoló, secundáns, rezidens vagy csupán a mentőmunkáról többet tudni akaró embertárs. Esetkocsin, rohamkocsin, mentőorvosi, illetve mentőtiszti kocsin egyaránt teljesít szolgálatot.  A helyszíni ellátásban precíz, tudása naprakész. Emberi tulajdonságai, szakmai tudása, illetve tettei alapján minden mentődolgozónak példaképe lehet.

Bérczi Oszkár

2006 óta tagja a Gyulafirátót Polgárőr Egyesületnek. 2007-ben az egyesület közgyűlése titkárnak választotta, ezzel együtt rábízta a polgárőr szolgálatok szervezését, koordinálását. Lelkiismeretes, szakmaisággal folytatott szervező tevékenységére azóta is folyamatosan számíthat az egyesület. Jelenleg ő az egyesület elnökhelyettese. A Megyei Polgárőr Szövetség továbbképzésein rendszeresen részt vesz. Aktív szerepet vállal az egyesület és a rendőrség kapcsolattartásában, a polgárőr toborzó munkája is eredményes. 2017-ben az Országos Polgárőr Egyesület elnöke Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozattal ismerte el munkáját.

vehir.hu

További cikkek

Ünnepélyes keretek között adták át a Gizella-díjakat
Ünnepélyes keretek között adták át a Gizella-díjakat
Szombat este a Gizella Napok ünnepi főműsora volt terítéken. A 2023-as év Gizella-díjasai Fenyvesi Ottó, Márkusné Vörös Hajnalka, valamint Némethné Károlyi Jolán.
Európai díjjal elismert veszprémi hölgy
Európai díjjal elismert veszprémi hölgy
A május 9-i Európa-nap az európai béke és egység ünnepeként tartják számon az unión belül. Az idei Európa-nap alkalmából május 7-én, a budapesti Szabadság téren tartott fesztiválon Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Maksi Mátyás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megbízott vezetője adta át a Magyarok Európáért díjakat, amelyekkel egy veszprémi kollégát is elismertek.
Átadták a Pro Urbe érdemérmeket
Átadták a Pro Urbe érdemérmeket
A Veszprém városért – Pro Urbe emlékérmet azoknak ítélik oda, akik kiemelkedő, eredményes munkájukkal beírják nevüket a város történelmének térképére. A csütörtök délutáni, ünnepélyes átadónak helyszínéül a Városháza szolgált.
Minősített könyvtár lett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár
Minősített könyvtár lett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár
A Minősített Könyvtár-címet ünnepélyes keretek közt adták át január 21-én az Országos Széchényi Könyvtárban.
Brusznyai örökségét viszik tovább
Brusznyai örökségét viszik tovább
Emlékhangversenyt szerveztek Brusznyai Árpád, 1956-os veszprémi tanár és a forradalom mártírjának emlékére szombat este a Pannon Egyetem aulájában. Az ünnepi eseményen adták át az idei Brusznyai-díjakat is, a hangversenyen pedig a Mendelssohn Kamarazenekar mellett fellépett a helyi általános és középiskolai kórusokból, valamint veszprémi énekkarokból álló Brusznyai oratóriumkórus is.