2021. január 18.
//
Piroska névnap

Nem emelkednek jövőre a V-busz és a gyermekétkeztetés árai, a Balaton Bútorgyár területét pedig megvásárolja a város

Porga Gyula polgármester az év végén több pozitív hírt is bejelentett, miután a Kormány döntött több támogatási forrás odaítéléséről is Veszprémnek.

A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy 2021-ben milyen támogatásokat kap a város. A teljes szöveget változtatás nélkül közöljük.

Mindannyiunk számára nehéz év volt 2020, sok megpróbáltatással és számtalan váratlan helyzettel szembesültünk. Terveinket váratlanul húzta keresztül a koronavírus, a korlátozások és a veszélyhelyzet, valamint az ezekkel járó következmények, bevételi kiesések. A kiszámíthatatlanságban az új tervek háttérbe szorultak, a mindennapi boldogulás és a védekezést, ellátást biztosító szervezetek, intézmények biztonságos működése kerültek a legelső helyre.

A nehézségek mellett óvatosan tervezzük a 2021-es évet, de már jól látható, hogy ez az esztendő is számos nehézséget hoz majd. Éppen ezért talán még jobban értékeljük a segítséget, támogatást. Az év utolsó napjaiban a Magyar Kormány számos olyan döntést hozott, ami óriási segítséget jelent Veszprém önkormányzatának, városának.

Örömmel osztom meg Önökkel a jó hírt, miszerint:

- a Magyar Kormány döntése értelmében Veszprém 1,380 milliárd forintot kap a város működésének támogatására. Ebből az összegből a VKSZ Zrt közüzemi szolgáltató, a Veszprémi Állatkert és a V-Busz közlekedési vállalat részesülnek még 2020-ban. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az összeg nem plusz támogatásként érkezik meg a cégekhez, hanem a napi működését biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a 2021-es városi költségvetésből a cégek működési támogatása ezen összeggel csökkeni fog. A 2021. évi költségvetés összeállításánál ez óriási segítséget jelent az önkormányzatunknak, hiszen 1,3 milliárd forinttal kevesebb lesz az összkiadásunk.

- Szintén a kormánydöntés értelmében vonjuk vissza a helyi rendelkezést a jövő évre tervezett gyermekétkeztetési és tömegközlekedési díjemelésről. Mindkét szolgáltatás a 2020-as évben kiszabott díjakkal működik tovább jövőre is. Aki már megvásárolta a szolgáltatásokat az természetesen visszakapja a különbözetet.

- A végére pedig szintén jó hírt oszthatok meg Önökkel. A belvárosban régóta elhanyagolt, méltatlan állapotú terület megvásárlását 3,303 milliárd forinttal támogatja a Magyar Kormány. Az egykori Balaton Bútorgyár és a volt szakszervezeti irodaház épületeinek megvásárlása régi vágya volt az önkormányzatnak, melyhez most megkapjuk a forrást az állam támogatásával.

A fentiek enyhítenek egy picit a 2020-as év megpróbáltatásain és adnak némi reményt arra, hogy a következő esztendő bár nehéz lesz, de nem vagyunk egyedül a bajban sem!

Boldog, kiegyensúlyozott, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok Önöknek!

Porga Gyula, polgármester

vehir.hu

További cikkek

Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat – köztük a veszprémi Beurer – döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Müller Cecília: fennakadások várhatók az uniós vakcinaszállítmányokban
Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Már Modernával is oltanak Veszprémben
Hétvégén is folytatódott a szociális szférában dolgozók tesztelése, valamint az idős otthonokban élők beoltása koronavírus ellen.
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást
Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A várost is érintő gazdaságfejlesztési zóna képviselői egyeztettek Veszprémben a kormánybiztossal
A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére van a legnagyobb igény az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában- mondta Navracsics Tibor kormánybiztos.