Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kenderültetvényt rejtett az égő ház

2021. január 18. 10:23 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
A tűzoltók egy berhidai házban keletkezett tűz oltásakor a padlástérben kábítószer-termesztésre utaló növényeket találtak.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta annak a berhidai férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a házában lopott áramot használva termesztett kábítószer-tartalmú kannabisz növényeket. Az ügyben a Veszprém megyei katasztrófavédelem képviselője tett bejelentést Várpalotai Rendőrkapitányságra, miután január 12-én a délelőtti órákban egy berhidai házban keletkezett tűz oltásakor a padlástérben kábítószer-termesztésre utaló növényeket találtak.

Kapcsolódó cikk
Kigyulladt egy ház Berhidán

A nyomozó hatóság által botanikus szakértő jelenlétében tartott szemlén a teljesen kiégett tetőtérben, illetve a ház épségben maradt másik helyiségében virágzási stádiumban lévő kannabisznövényeket, emellett pedig cserepekben száraz kendergyökérzetet, valamint a növénytermesztéshez használatos eszközöket és anyagokat találtak. A szemlén arra is gyanú merült fel, hogy a férfi szabálytalanul, a szolgáltató vezetékét elvágva, lopott áramot vezetett a lakásba.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a ház tulajdonosát, egy 32 éves büntetett előéletű férfit és gyanúsítottként hallgatta ki termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette valamint lopás vétsége miatt. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, melyet a Veszprémi Járásbíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelt. A bíróság végzése a gyanúsított és a védő fellebbezése miatt nem végleges.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.