2021. június 21.
//
Alajos névnap

A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en

2021. január 23. 5:01
Pannon Egyetem
Idén január 21. és 23. között tartják a 21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely a hazai felsőoktatási képzések legnagyobb fóruma. A korlátozások és óvintézkedések miatt idén rendhagyó módon online látogathatják az érdeklődők a kiállítói standokat.

Csütörtöktől szombatig minden nap 9 és 17 óra között látogathatók a kiállítói standok. Fontos kiemelni, hogy a rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az educatioexpo.hu oldalon tehetnek meg az érdeklődők.

Természetesen nem hiányozhat a kiállítók sorából a Pannon Egyetem sem, ahol nagy hagyománya van már az EDUCATIO-n való részvételnek.

Minden alkalommal több hónapos előkészítő, felkészítő munka előzi meg a rendezvényt, hogy a látogatók számára legjobb élményt nyújthassuk. Habár idén a virtuális térben találkozhatunk csak leendő hallgatóinkkal, ugyanolyan lelkesedéssel és izgalommal várjuk az eseményt, mintha csak személyesen mutatkoznánk be 

– mondta el Gombás Kornél, a Pannon Egyetem kommunikációs munkatársa.

Pillanatkép a járvány előtti Educatio kiállításról (fotó: educatioexpo.hu)Pillanatkép a járvány előtti Educatio kiállításról (fotó: educatioexpo.hu)

A Pannon Egyetem standján több formában is tájékozódhatnak az érdeklődők: lehetőség lesz élő chaten kérdezni tőlünk, lesz egy Kérdezz-Felelek modul, ami mindenki számára látható, emellett brosúrák és videók segítségével is bebarangolhatják az egyetemet. A legfőbb modul mégis a Zoom szobák felülete lesz, ahol karonként, kötetlenül, őszintén és élőben kérdezhetnek hallgatóinktól, munkatársainktól, emellett egy külön szobát szentelünk a felvételivel kapcsolatos kérdéseknek, valamint a hallgatói élet bemutatásának is. A hallgatóink legfőbb erényünknek mindig is a személyes varázsunkat, közvetlenségünket tartották, szeretnénk ebből a körülményekhez képest a lehető legtöbbet átadni ezen a platformon is

– tette hozzá Gombás Kornél.

forrás: Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalaforrás: Pannon Egyetem GTK Facebook-oldala

Az EDUCATIO kiváló lehetőséget ad arra, hogy a továbbtanulni vágyók, a szülők és a pedagógusok megismerkedjenek a felsőoktatási intézményekkel és képzéseikkel, elsőkézből informálódjanak a felvételivel kapcsolatos újdonságokról, és minden kérdésükre választ kapjanak.

Ha valaki nem tud részt venni az EDUCATIO Kiállításon, ne csüggedjen, a Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán 18 órától újabb virtuális nyílt napot tart, ahol szintén feltehetik kérdéseiket az érdeklődők.

vehir.hu

További cikkek

Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát
A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát
Közel 100 fő részvételével Ipar 4.0 megoldások fejlesztésével kapcsolatos online konferenciát tartottak a Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével. A konferencia különlegességét az adta, hogy az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
Együttműködés indul a MOME és a Pannon Egyetem között
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év sikeres megvalósítása érdekében a Pannon Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Okos városban okos emberek
Okos városban okos emberek
Egy városfejlesztési projekt nem aszerint történik, hogy ma kitalálnak valamit a döntéshozók, holnap pedig felvonulnak a munkagépek. Több módszertan és még több változó is létezik, amit mind-mind figyelembe kell venni ilyenkor. A 21. században pedig megjelent az okos-város kifejezés is, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni ilyenkor.
Együttműködik a képzésben a thyssenkrupp és a Pannon Egyetem
Együttműködik a képzésben a thyssenkrupp és a Pannon Egyetem
A thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja részeként idén Veszprémben év elején telephelyet nyitott, ahol várhatóan mintegy nyolcvanan fognak dolgozni. A veszprémi mérnöki szolgáltató-központ a német nagyvállalat speciális, világszerte egyedülálló magyarországi autóipari K+F tevékenységét támogatja.