2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Melyik veszprémi nevezetességnél járunk? Játssz és nyerj a Pannon Egyetemmel!

Találd ki, melyik veszprémi látványosságot kapták lencsevégre a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársai, lőj egy képet magadról a helyszínen és szállj versenybe a Veszprémi Fotószafari nyereményeiért.

Izgalmas játékra hívja a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a veszprémieket január 25. és 30. között Veszprémi Fotószafari címen: január 25-én a kar Facebook-oldalán egy fotóalbumot osztanak meg veszprémi látnivalók részleiteivel, amelyeket aztán a vállalkozó kedvűek megkereshetnek, hogy elkészítsék saját fotóikat az attrakciókkal, melyért cserébe akár VeszprémFest belépőt vagy balatoni vitorlázást is nyerhetnek.

A kezdemlényezés az ELTE, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Hárfa Alapítvány alkotta konzorcium által létrehozott Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium projekt keretében, annak nyitóprogramjaként valósul meg, melynek egyik kifejezett célja a közösségépítés és a közösségi innováció. A Fotószafari fővédnöke dr. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosáért és Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Veszprémen kívül pedig egyébként a versenyhez Sárvár is csatlakozik.

No de hogyan is kell pontosan elképzelni mindezt a gyakorlatban és mit kell tenni, ha szeretnénk résztvenni a Fotószafarin? 

Először is tegyük félre az aggályainkat: a játékban nem csak egyetemisták vehetnek részt, hanem bárki, aki kedvet érez hozzá.

Fotó: Domján Attila (archív)Fotó: Domján Attila (archív)

A verseny január 25-én veszi kezdetét: ekkortól lesz elérhető a Gazdaságtudományi Kar Facebook-oldalán a fotóalbum, amiben a veszprémi nevezetességek részleteit találjuk.

Ha valamelyik nevezetességet felismertük, keressük fel a helyszínt és készítsünk egy közös képet, akár egymagunkban, akár barátokkal, családdal, csoporttal közösen. Ez lehet selfie vagy normál fotó is, a lényeg, hogy ne csak a nevezetesség szerepeljen a képen, hanem a versenyző is. A helyszín legyen jól felismerhető!

Az elkészült fotót az ezen a linken elérhető jelentkezési lap segítségével töltsük fel és küldjük el a karnak, hogy a Facebook-oldalon közzétehessék. Fontos tudni, hogy ehhez Gmail fiók szükséges. Amennyiben valaki ilyennel nem rendelkezik, a képeket a jelentkezési adatokkal együtt a kommunikacio@gtk.uni-pannon.hu címre kell elküldeni. 

FONTOS INFORMÁCIÓK:

A fotók beküldésének határideje: 2021. január 30. (szombat), éjfél

A játék két kategóriában zajlik:

 • egyéni
 • csoportos (óvodák, általános és középiskolák csoportjai)

A nyerteseket sorsolással választják ki a kar munkatársai. Mindkét kategóriában 3-3 nyertest sorsolnak. A sorsolás időpontja 2021. február 1. Ennek eredményét a kar honlapján és Facebook-oldalán teszik közzé, valamint a nyerteseket e-mailben értesítik.

A játékra több attrakciónál készült fotóval is lehet jelentkezni. Sőt, ahány különböző nevezetességnél készült fotót töltünk fel, annyival nő az esélyünk a nyerésre. Emellett a legtöbb fotóval nevező játékos különdíjban részesül.

MIT LEHET NYERNI?

Egyéni kategóriában:

 • Vacsora 2 fő részére az Oliva Étteremben – Felajánló: Mészáros Zoltán
 • Vacsora 4 fő részére a Balatonnál – Felajánló: Balatoni Kör
 • Belépőjegy 2 fő részére a Jazz+Az koncertre – Felajánló: VeszprémFest
 • Balatoni vitorlázás – Felajánló: Tihanyi Aktív Pont
 • Ajándékcsomagok – Felajánló: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
 • Borválogatás – Felajánló: Balatoni Kör

Csoportos kategóriában:

 • Balatoni hajókázás – Felajánló: Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar
 • Balatoni strand belépő – Felajánló: NEREUS Park Hotel, Balatonalmádi
 • Csoport-/Osztályképfotózás és képelőhívás – Felajánló: Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar
 • Könyvutalvány – Felajánló: Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar

 A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium projektről: 

A TINLAB projekt átfogó célja, hogy a felsőoktatási intézményrendszer eszközeivel segítse a települések önkormányzatai, gazdasági szereplői, kulturális intézményei és lakosai közötti kapcsolatok erősítését, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több aktív, a helyi társadalmat megmozgató közösség jöjjön létre, amelyek képesek helyi társadalmi kihívásokra, problémákra közösen, együttműködve megoldást találni. Ilyen például a szegénységben, társadalmi kirekesztettségben élők számának csökkenése, a nemzeti, közösségi és egyéni felelősségvállalás növekedése, a társadalmi összetartozás érzésének növelése, mely javíthatja a különböző generációk társadalmi integrációját, valamint az időskorúak széleskörű társadalmi részvételét.

vehir.hu

További cikkek

Mindent a többnyelvűségről!
Mindent a többnyelvűségről!
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 közös szervezésében tartottak kerekasztal beszélgetést a többnyelvűségről, kedd este a Papírkutyában.
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
1540 hallgató kezdheti meg tanulmányait ősszel a Pannon Egyetemen, ezzel a tavalyi évhez képest 11%-kal nőtt a felvettek száma.
Csopakon található a legjobb balatoni strand
Csopakon található a legjobb balatoni strand
2004 óta hirdeti meg a Kék hullám zászló strandminősítést az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség, melyet idén 43 balatoni strand kapott meg. A legtöbb pontszámot a csopaki Községi strand gyűjtötte össze.
Átadták a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot
Átadták a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot
Átadták a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot. A létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat.
Együttműködik a miskolci és a veszprémi egyetem
Együttműködik a miskolci és a veszprémi egyetem
A Pannon Egyetem és a Miskolci Egyetem hétfőn délelőtt írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely elősegíti a két intézmény jövőbeli stratégiai együttműködését az egyetemi oktatás és továbbképzés, a tudományos kutatás és fejlesztés, innováció, valamint a szakmai érdekképviselet területein.